IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

Intervju med manusforfatteren til OotP

I et intervju med Salon, snakker Michael Goldenberg, manusforfatter av Order of the Phoenix, om hvordan han gikk frem for å gjøre den enormt store boken om til film:

Det er ingen tvil: tenåringsårene er dritt. Før denne filmen filmen takket den forrige manusforfatteren Steven Kloves for seg og filmfolket hyret Michael Goldenberg til å gjete serien gjennom puberteten. Goldenberg, en skuespillforfatter som også skrev Contact fra 1997, snakket med Salon over telefonen etter Phoenix‘ London-premiere, om kraften av politisk allegori, og Rowlings tilpassingsfilosofi og om stresset rundt det å tilpasse en elsket tekst til lerretet.

Les intervjuet i sin helhet her, eller oversatt til norsk her.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Sirius Black sier:

  Dumt at steven kloves er tilbake som manusforfatter i halvblodsprinsen. Han mistet min respekt etter det rotete manuset til GoF. Likte Goldenberg bedre; han får ihvertfall til en grei historie som alle skjønner og noen ekstra detaljer til alle oss fans!;) Det som er litt dumt er at Nicholas Hooper skal ha musikken i neste film fordi Yates vil ha ham siden de har jobbet i en rekke tv-prosjekt før! Musikken skuffet litt, men var til tider god. Da mener jeg desperant-angrepet, fortroppen, magidepartementet, i profetisalen og fred og franks fyrverkeri. Men resten av musikken var dempet og kjedelig.

 • MsJoplin sier:

  Du vet vel at Steve Kloves skrev manus for film 1, 2 og 3 også? :)

 • Sirius Svaart sier:

  Ja, og han gjorde det supert sammen med chris colombus i film 1 og 2, men litt middels kvalitet på 3-ern og drittdårlig manusskript på (min favoritt bok) den fjerde filmen. Men det kan jo være Mike Newell sin feil også. Forresten er GoF en av mine favorittfilmer fordi stemningen er så god, og all action men manus og regi var rar:S

 • Sirius Black sier:

  *mener Black på navnet på den andre kommentaren og ikke svaart. Slurvefeil!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt