This is why you're not in the Order - you don't understand - there are things worth dying for!

Harry Potter og den kristne symbolikken

Vær obs på at det er en ørliten spoiling i linket artikkel!

Som de fleste av våre lesere har fått med seg, har JK Rowling gang på gang blitt beskyldt for å promotere svart magi, og det har vært rettsaker på rettsaker der strengt religiøse foreldre har krevet bøker fjernet fra skolebiblioteker, bøkene hennes har til og med blitt brent på bål, og frykten har vært stor for at unge sarte sjeler skulle ende opp med å sysle med okkulte og mørke ting på fritiden. Vi har ofte lurt på om ikke det kunne vært en god idè for disse foreldrene å faktisk lese bøkene før man satte igang denne heksejakten, men her hjemme har det heldigvis vært roligere enn det har vært i for eksempel USA.
Avisen Dagen.no har i dag en artikkel som tar for seg den kristne symbolikken i Harry Potter and the Deathly Hallows. Blant annet er det temaer som den hellige treenigheten, spørsmålet om evig liv og den alltid pågående kampen mellom det gode og det onde som blir tatt opp her.

Takk til Winter for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt