Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

McKellen om Gandalf vs. Dumbledore

Sir Ian McKellen ble nylig intervjuet av The Guardian, og snakket blant annet om en eventuell kamp mellom Albus Dumledore og Gandalf, McKellens karakter i Ringenes Herre. McKellen sier at selv om han og Michael Gambon er gode venner, har aldri temaet ‘hvordan spille en trollmann’ kommet opp. Og om han ville tatt over rollen etter Richard Harris, sier han:

Folk spør meg om jeg skulle ønske jeg spilte Dumbledore. Jeg svarer: Nei, jeg spilte Gandalf, orginalen. Det ble spekulert i om jeg skulle ta over for Harris, men siden noe av det siste han sa offentlig var hvilken skrekkelig skuespiller han syntes jeg var, ville det ikke vært passende å ta over hans karakter. Han smiler kaldt. Det ville vært urettferdig.

Da han blir spurt om hvem som ville vunnet kampen mellom Dumbledore og Gandalf, svarer han uten å nøle: «Gandalf, så klart».

Vel, det kan nå diskuteres, mener undertegnede.

Takk til Mugglenet for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Mia sier:

  Hehe, den kampen hadde jeg likt å sett, nesten umulig å si hvem som hadde vunnet…

 • -Tonks- sier:

  Vel, ingen skal ta fra Dumbledore noe.. men må nok si at Gandalf hadde nok hadde vunnet – litt mer krefter å hente frem hos han!!

 • Kingsley sier:

  Vel det er ikke bare undertegede som er uenig med ham!

  Dumbledore had knust den aspargisen i fille biter og lagd hakkemat av ham, men heldigvis er ikke dumbledore en dårlig man så han jobber for det gode og der jobber Gandalf og…

  Go… DUMBLEDORE!!
  Selv om Gandalf ikke er så verst heller da…!

 • ... sier:

  han spelar utruleg bra so gandalf då. skulle ønske vi var like heldige med vår film-Dumbledore! Er ikkje så glad i verken Harris eller Gambon:(

 • Lise Berit sier:

  Hva??? Harris var jo fantastisk som Dumbledore!!! :-)

 • Multe sier:

  Jeg synes verken Harris eller Gambon ligner «min» Dumbledore slik som jeg har sett han for meg. Men Gambon er helt forferdelig. Brautende, brutal og voldsom. ikke sånn som Dumbledore skal være i det hele tatt..

 • snapefan sier:

  Jeg synes Harris er den dåligste Dobledore. (men han er en god skuespiller i andre roller) Jeg liker Gambon bedre, ialllefall slik han spilte i Fangen fra Azkaban. Dessuten ville jeg ha foretrukket Jeremy Irons som Sirus Black fremfor Oldman.

 • Mona sier:

  La nå Dumbledore være Dumbledore og Gandalv være Gandalv. Begge er bra skuespillere, dog jeg må innrømme at Ian McKellen er min favoritt ;)

 • Guro sier:

  Jeremy Irons er indeed en meget god skusepiller, men ingen Sirius er han.
  Harris representerte det mystiske hos Dumbledore, Gambon er mer den livlige delen. Men allikevel, McKellen tror jeg hadde blitt en perfekt Dumbledore, men det er jo spekulasjoner. Vi får aldri vite det.

 • Alex sier:

  jeg tror personlig at sir ian mckallen kunne vært den perfekte dumbledor, men men.
  og det med at dumbledor vs gandalv så tror jg at gandalv hadde banka han lett !:-P hehe

 • Alex sier:

  p.s så syns jeg at ian er en mye bedre skuespiller enn Harris, ikke missforstå, men harris gjorde en sinnsykt bra innsats som Dumbledor i de to fil mene av harry lix, men hadde harris visst at alus var gay såhadde han no vendt på hælen å forbannet filmene og bøkene dessverre :-/

 • HP-Gærning sier:

  Gambon er en god skuespiller, men ikke i Harry Potter. Harris spiller bedre, mye roligere og klokere enn Gambon, slik som den ekte Dumbledore skal være … men jeg er enig, ingen av dem er den Dumbledore’en jeg har sett for meg … men Harris er definitivt bedre!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt