Draco Malfoy, the amazing bouncing ferret...

Tilbakeblikk på året som gikk

Godt nytt år!Året åpnet med foreldre som gjorde opprør mot Daniel Radcliffe etter at han opptredte naken i teaterstykket ‘Equus’. Mange mente at han ikke var et godt forbilde for de minste med å gjøre dette. Januar gikk over til Februar, og 1. dagen i denne måneden fikk alle Potter-fans over hele verden julen på forskudd. Deathly Hallows’ utgivelsesdato var blitt offentliggjort, og den var 21. Juli 2007. Kort etter oppdaterer JKR dagboka si og forteller om hvor tungt det var å ta farvel med Harry, men denne boka var den hun likte best.

Så kom Mars, og den 17. kom ryktene om at Emma Watson (Hermione) hadde signert for å fortsette å spille i film 6 og 7. En uke senere var det bekreftet at ikke bare Emma, men Dan (Harry) og Rupert (Ron) i tillegg hadde signert. I mellomtiden, den 20. Mars, hadde sidetallet til DH blitt bekreftet, boken var på 785 sider (amerikansk), og 8 dager etter det kom bokomslagene og handlingsreferatet. Så skulle det nesten gå en måned før neste gjennombrudd; traileren til Order of the Phoenix, som var litt over 2 minutter lang. Mai kom og nå haglet OOTP bildene. Aldersgrensene, sett-rapport, temapark, spilltrailer og filmlengde var noen av teamene i denne måneden. JKR oppdaterte dagboken sin i tillegg og la vekt på hvor teit det var å spoile andre. Og helt i slutten av denne måneden ble OOTPs offesielle hjemmeside publisert. Juni startet med at Oslokino.no fortalte oss at billettsalget til OOTP startet 18. Juni, og den 13. Juni var køen i gang, samtidig som det var 1 måned igjen til festen. Den 28. gikk lunta av i Japan, og da kom den første anmeldelsen av filmen også.

Så gikk det 13 pinefulle dager av Juli før vi fikk slippe til på premieren av OOTP, og ‘det yret av fans’. 8 dager gikk og så kom Deathly Hallows. Flere bokhandler ble utsolgt, og lageret til både Damm og Schibsted ble tomt for DH. DH satte også nye rekorder denne måneden. August kom og det gjorde den norske utgivelsesdatoen og tittelen for 7. boka, Harry Potter og Dødstalismanene, som ble lagt ut for salg den 1. Desember. Utgivelsesdatoen for ‘Order of the Phoenix’ ble også offentliggjort; 28. November. September kom og gikk med OOTP-coveret og en DVD trailer av filmen. I Oktober kom DH omslaget, og i November kom Order of the Phoenix på DVD for oss i Norge. Så kom Desember og det første bildet av ‘Half-Blood Prince’ som skal lanseres 21. November 2008. Samtidig ble JK Rowlings håndskrevne eksemplar av ‘The Tales of Beedle The Bard’ solgt.

Den første nyheten som ble skrevet i år 2007 var nyhet nr. 2063. Dette er nyhet nr. 2700, noe som vil bringe tallet for nyheter i 2007 til 637. Det er nesten 2 nyheter hver dag!

Vi i The Daily Prophet ønsker deg et riktig godt nytt år, og håper på et like Harry 2008 også!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt