I am not worried, Harry. I am with you.

Rowling kjemper for miljøet

JK Rowling har nå stoppet utgivelsen av den finske versjonen av Harry Potter and the Deathly Hallows, fordi den ikke blir trykket på miljømerket papir. Finland er en av verdens største papirprodusenter, og har selvfølgelig merket papir, men ikke av den typen JK ønsker. Hun vil nemlig at papiret skal være godkjent av Forest Stewardship Council, som legger stor vekt på at produksjonen av papir skal foregå på en slik måte at man samtidig ivaretar skog og sørger for videre vekst. Så da må nok våre nordiske naboer vente en liten stund til, før de kan lese den siste Harry Potter-boken på finsk.

Takk til Wizard News for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Skrulla sier:

  Det er jo bare teit, spesielt hvis de allerede har trykket et enormt antall bøker, da er det jo nesten sikkert mer miljø skadlig å trykke nye enn å gi ut de som ikke er godtatt!
  Jeg mener ikke at det ikke er bra at Rowling er miljøbevist og alt det der, men detfår nå være grenser mener jeg..

 • Alex sier:

  Nei, dette her ikke teit Skrulla!
  Det er bra dette her…
  trær er jo levende vesner, men av og til må man ofre noen trær for at vi skal varme vårs, eller møbler, men papir går grensen syns jeg.
  Hadde ikke vært for trær Skrulla kunne ikke du ha pustet!
  Så, jeg støtter rowling i dette her.
  Goooo Rowling

 • sanpefan sier:

  Jeg leste i aftenposten den 26.01. 2008 at den finskeutg kommer likevel.
  I mars kommer den syvende og siste Harry Potter-boken utkommer på finsk. Ifølge nyhetsbyrået AFP skulle forfatteren J.K. Rowling ha stanset trykkingen fordi det finske papiret ikke var økologisk sertifisert.

  Men nå sier forlagssjefen i Rowlings finske forlag Tammi, Annamari Arrakoski-Enqardt, at trykkingen likevel kommer til å gå etter planen.

 • Skrulla sier:

  Jeg er fulstendig klar over at jeg ikke kunne ha pustet uten trær Alex! Det jeg mente var at det gjør vel ikke værdens klima bedre av å hogge enda flere trær bare fordi Rowling vil ha miljøvenlige bøker, de andre er jo såvidt jeg har forstått allerede trykket. Ellers er jeg veldig for at Rowing og hele resten av verden er miljøvenlige, det var ikke det jeg mente.

 • Marie sier:

  Hun mente vel ikke at de som allerede var trykket skulle gjenvinnes, det er hun vel fr smar til. Flott at hun er miljøbevist. Men tenk så kjipt for finnene!

 • Serpensortia sier:

  Jeg syntes det høres bra ut.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt