Remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave, because he strayed across the path of Lord Voldemort.

Rowling forsvarer Dumbledore’s legning

Det måtte jo skje. Etter at JK Rowling gikk ut offentlig og sa at Professor Dumbledore var homofil, fikk hun endel religiøse og fundamentalistiske personer på nakken. Ikke nok med at bøkene hennes har fremmet satanisme, svart magi, generell umoralskhet og lokket unge mennesker inn på ‘De Fortaptes Vei’, jommen er ikke en av hennes mest elskede karakterer homofil i tillegg. Det blir bråk av slikt. Nå har imidlertid Rowling tatt til motmæle, i et intervju med den skotske universitets-avisen Student:

Homofobi er en frykt for elskende personer, større en frykten for den seksuelle handlingen. [...] Fundamentalisme er: ‘Jeg vil ikke åpnet sinnet mitt for å se din side av saken. Jeg vil ikke lese det, jeg vil ikke se på det, jeg er for redd’.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Alex sier:

  Noe så dumt!!!!!!
  han sier aldri at han er bøg i historien, men du kan faktisk merka at han er litt skeiv, men det er så mikroskopisk at du ikke tenker så mye over dette eller i det hele tatt legger merke til det.
  Jeg er homo selv, og jeg mener at de bøkene(Harry Potter altså) er en bra fantasy fortelling og slår ringenes herre glætt, men på en måte,ganske likt.
  Men de relgiøse og de andre har ikke likt HP bøkene fra begynnelsen…

  Men selvom folk er litt homofobiske så kan man se at homofile menn bør ikke være over femi ;)
  Nei, det er derfor jg hater religion, og det skal bli morsomt den dagen når man finner ut at bibelen er bare bull shit.

 • Mithril sier:

  Syntes det er flott at hun valgte å gjøre han homofil, fordi det er fortsatt mange som er homofober. Kanskje de kan endelig innse at de er helt normale mennesker som vil finne en de virkelig er glad i? Og at verdens største trollman var homofil er jo bare utrolig kult ;)

 • Inger sier:

  Drit i å si at religiøse generelt ikke liker Harry Potter bøker, DET er bull shit. Tror du bør revurdere ditt syn på religion og religiøse personer kraftig, eller i hvert fall ikke bare slenge dritt om det rett ut i løse luften. Og for ordens skyld: Jeg er kristen, men respekterer homofili fult ut, og digger Harry Potter. Takk.

 • Mona sier:

  Word @ Inger.

 • Alex sier:

  Til Inger :D
  jeg mener de kristne organsisasjonene og sektene som er skumle og har en middelalder syn på ting =)
  Så, jeg mente ikke deg lix , for all del.
  Men da mener jeg paven, og de som mener at homofilie kommer til helvette og alt det der.
  og det tullet med at Harry Potter er satanisme

  Men det jeg mener med religion står jeg fast ved ellers, jeg kan ikke no for det, men hadde Gud eksistert så hadde ikke alt det vonde i verden skjedd….
  nei, Buddismen er en religion etter min smakl som går på lærdom og kløkt.

 • Inger sier:

  Takk, Mona.. ;) Oki, Alex, men da er det kanskje litt lurt å spesifisere det… Veldig sannsynlig at et atom skapte seg selv forresten…………………………… Meeeeeeeen, nok om det, Go Rowling! :P

 • B12 sier:

  meh…. dere har begge veldig lite innsikt, og for å ikke glemme liten respekt for hverandres syn.

  (Og det har nok jeg også som blander meg i noe så tåpelig. 0.0 )


Legg igjen en kommentar

Valgfritt