CONSTANT VIGILANCE!

Harry Potter får skylda for ugledumping

Etter at Harry Potter-filmene kom, har ugler blitt populære kjæledyr i Storbritannia. Problemet er at de ikke er verdens enkleste dyr å håndtere, og nå har flere ugler blitt dumpet hos frivillige dyresentere. Joy Pierce Jones hos Flintshire Wildlife and Pet Rescue Centre advarer folk mot å skaffe seg ugler som kjæledyr:

Ugler egner seg bare ikke som husdyr, og selv om de er nokså vennlige, kan de ha en dårlig dag og bite. [...] De kan lett hakke ut et øye eller bite av øret ditt.

I 2002 ble en døende ugle reddet etter å ha blitt holdt innesperret av en gutt, og fôret med usunn menneskemat.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • Alex sier:

    Det folk må huske på er at uglene fra harry potter serien er oppdiktet, magiske-lydige -perosnlighets fugler..
    men i fantasiens verden er jo alt mulig, men ikke i virkligheten..
    Hauk og Ørn er mere vanlig å ha som en slags for kjæledyr…\’

  • snapefan sier:

    (huff, enkelte burde aldi fått lov til å ha dyr…. man legger støtt merke til katter som har blitt dumpet av eierne sine fordi de ikke gidder å ha de mer. – skulle ha vært mer rettigehter for dyr) Merkelig med fans som ikke klarer å skille mellom fantasi og virklighet. (kansje de er for unge til å lese bøkene??) Hvis jeg husker rett har det også skjedd ettervirkinger av en del disney animasjonsfilmer, som f.ks. \»Fiding Nemo\», altså folk går man av huse for å kjøpe seg fisker i et akvarium.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt