Remember my last, Petunia.

Ung snøugle oppdaget i Cornwall

Vi skal ikke påstå at postverket i Norge er kjedelig, men det hadde unektelig vært artigere å få NRK-lisensen eller skattesmellen levert med ugle. Det kryr av vakre ugler i Harry Potter-filmene, men det er kun èn snøugle, nemlig Hedwig. Grunnen til det er at snøugler stort sett holder til i arktiske områder, selv om de på vinterstid kan oppholde seg langt nord i Skotland. I november ble imidlertid en ung snøugle observert i Cornwall. Ugla, som tydeligvis ble blåst ut av kurs, landet på et transatlantisk frakteskip, før den mellomlandet på øya St Mary. Etter en hvil fløy den videre til Cornwall, der den nå er gjenstand for grenseløs beundring fra diverse fuglekikkere:

Jeg har sett snøugler i dyrehagen, men ingenting kunne forberedt meg på hvor fantastiske de er når man ser dem i fri natur. [...] Jeg tok mange bilder, den satt bare der med de store gule øynene. Og da den lettet med de brede, hvite vingene, forsto jeg at snøugla virkelig er en majestetisk fugl.

The Independent skriver at det er meget sjeldent at snøugler oppholder seg i Storbritannia. Mellom 1967 og 1975 var det et uglepar som slo seg ned, og klarte å fø opp 16 unger. Men til tross for nøye overvåking, forsvant hannugla i 1976, og da det ikke dukket opp flere hannugler forsvant de en etter en. Den siste ble observert i 1993.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt