Remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave, because he strayed across the path of Lord Voldemort.

Krever at GoF-bøkene ikke skal selges mer

Bookseller.com skriver at Bloomsbury har blitt saksøkt av rettighetshaverne til den avdøde, britiske forfatteren Adrian Jacobs. Anklagene går ut på at store deler av handlingen i Goblet of Fire, blant annet at en trollmann vinner en trollmannkonkurranse og at magiske folk reiser med tog, er lånt fra Jacobs’ «The Adventures of Willy the Wizard-No 1 Livid Land» som ble utgitt 10 år før den første HP-boken kom. Anklagene påstår dessuten at J.K.Rowlings litterære agent, Christopher Little, var en av personene Adrian oppsøkte da han skulle utgi boken og at det skal ha relevans for saken.

Søksmålet krevet at salget av Goblet of Fire-bøkene skal opphøre eller at halvparten av Blooomsburys inntekt fra boken skal gå til forfatterens bo.

Oppdatering: Mugglenet opplyser at Bloomsbury nå har sendt ut en pressemelding hvor de blant annet skriver dette: «Denne anklagen har ingen meningsfull begrunnelse og vil forsvares på det sterkeste. Påstandene om plagiat som har kommet ut i dag, 15. juni 2009, fra de juridisk ansvarlige personene rundt Adrian Jacobs er ubegrunnede, uten bevis og usanne.» Les resten av pressemeldingen her.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • snapefan sier:

  Konkurranseinnslag i internatskoleromaner er heller ikke uvanlig. (i og med at internatskolesjangeren er rellativt sentral i Potterbøkene) så denne saken virker svært merkelig.

 • Inge Borthne sier:

  Vi får satse på at J.K. Rowling vinner denne saken også.
  Ganske tøvete å hoste opp sånne saker når Harry Potter bok nr 1 ble gitt ut 10 år etter at boken til Adrian Jacobs ble gitt ut.
  Allerede da burde J.K ha skjønt poenget, og Harry Potter-serien ville ikke hatt den suksessen den nå har.
  Jeg har i allefall hele serien både på engelsk og norsk og leser dem med glede.
  Så J.K. har i allefall gjort en fremdragende jobb med å finne på en slik trollmannshistorie.

 • Oda sier:

  J.K Rowling vinner saken, det håper jeg å på. Det er ikke noe plagiat eller noe sånt. Det er jo helt teit at de tar opp noe sånt..lenge etter..!

  Jeg har også alle bøkene, så for meg er det ikke fare, men synd for de som ikke eier alle bøkene..og de litt yngre som ennå ikke har hørt om hp, men kanskje blir fan når de blir eldre.

 • [...] ble omtalt hos oss allerede i juni i fjor. J. K. Rowling har tatt til motmæle, og sier via sin talsperson: Det er trist at det nok en gang [...]

 • [...] hele går altså ut på at rettighetshaverne etter den avdøde, britiske forfatteren Adrian Jacobs påstår at store deler [...]


Legg igjen en kommentar

Valgfritt