It does not do to dwell on dreams and forget to live, remember that.

HP-Konkurranse!

Dere som trodde dere var ferdige med tentamener og eksamener, tro om igjen. Dere skal opp i U.G.L.E! Eneste hintet vi gir, er at svarene er å finne i bøkene, også «Rumpeldunk gjennom tidene», «Fabeldyr og hvor de er å finne», våre egne nettsider og nettsiden Reel Replicas. På sistnevnte side ligger forøvrig del 2 av konkurransen. Svarene fra BEGGE delene av konkurransen kan sendes til enten liseberit@thedailyprophet.org eller contact@reelreplicas.com. Send mailen innen 15.august, og du kan vinne et skjerf fra Slytherin og tryllestaven til Voldemort. Premien er sponset av Reel Replicas.

Vi gjør oppmerksom på at direkte avskrift fra bøkene eller nettsidene, (herunder Wikipedia og lignende) fører til diskvalifikasjon. Her må man svare med egne ord!

DEL 1:

1. Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry ble grunnlagt ca år 1000 e.Kr. Det vi ønsker å vite om skolen er som følger:
a) Hva skal til for å komme inn på skolen? Når blir man skrevet inn, og når får man brevet?
b) Hva heter de fire grunnleggerne?
c) Hvordan kommer elevene seg til skolen? Vi skal ha transportmiddel, avreisested, dato og klokkeslett.

2. Hvorfor overlevde Harry den andre gangen han ble truffet av mordforbannelsen Voldemort kastet på ham?

3. Hvor mange registrerte animaguser vet vi om? Og hvor mange uregistrerte er kjent fra bøkene? Fortell også hvorfor Sirius, Peter og James valgte å bli animaguser. Vi vil også vite hva som er forskjellen på en animagus og en metamorfmagus.

4. Forklar begrepet ‘Wronskifinte’. Vi vil også vite hvem den er oppkalt etter, og hvilket lag denne speideren spilte på.

5. Hvorfor er kentauren i fareklasse XXXX, og hvorfor er de klassifisert som ‘dyr’ ?

Del 2 finner dere her.

Lykke til! «

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt