It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends.

De første norske anmeldelsene har kommet

Dagbladet har gitt HBP en firer, med overskriften Mer klining enn trollmenn.

VG gir også en firer til noe de kaller Potter-pause.

Aftenposten kaller filmen en parentes, og gir den nok en firer.

Side2 er hakket mer positiv og gir filmen en femmer: Damer, dilemmaer og drap.

Dagsavisen slenger seg på femmeren og sier at vi går Inn i mørket med Harry.

Felles for anmeldelsene er at filmen ser ut til å være den av filmene som til nå er laget mest for fansen (altså at man ikke skjønner stort dersom man ikke har lest bøkene), samt at denne filmen er som en slags «filler» før den store finalen i Deathly Hallows (2010, 2011). Som forsåvidt boken også var (Rowling beskrev bok 6 og 7 som to halvdeler av samme bok).

Da jeg snakket med P4 i dag, var de skjønt enige med at filmen fortjente en firer, på grunn av nettopp dette med at den er laget mest for fansen. Dette gjør bare at jeg gleder meg enda mer; en film som er såpass tro mot bøkene at ingen utenom fansen forstår noe? GLIMRENDE!

Takk for tipset, tj og Rune!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Voldi sier:

  Dette høres bra ut! Gleder meg utrolig mye til å se den :D

 • Anonym sier:

  Ser ut til at de norske anmelderne ikke er like positive som de utenlandske på http://www.rottentomatoes.com.

  Jeg mener det blir litt feil å kritisere filmen for å være et forspill til de endelige filmene da boka også var det. Virker som VG ikke forsto filmen helt. Tipper at horcruxene (husker ikke det norske navnet dessverre) er litt dårlig forklart. Likevel sier alle at dette er en film for fansen:-) Tviler på at den skuffer!

  Her er en positiv anmeldelse:
  http://www.abcnyheter.no/node/92109

 • hp fan(totning) sier:

  jah, for min del er det bare fint om den er for de som har lest bøkene, da slipper vi all den forklaringa i filmen hele tida ;)

  Glær meg skikkelig!!xD

 • Alexander sier:

  Får se om jeg er enig i terningkastene da.
  Gleder meg til FREDAG, venta lenge nå!!!!!!!!!!!!
  Noen som tror de kommer til å gråte når han dør eller?

 • snapefan sier:

  Uansett er anmeldeser synsing, av og til har jeg vært enig og andre ganger veldig uenig med disse. Gleder meg veldig til å se den :D (er veldig lenge siden jeg har lest hele denne boka i serien -oppfrisket deler av den føre jeg leste den siste boka – så kansje jeg slipper å irritere meg over ting som har blitt kuttet? :P – men har planer om å lese den på nytt etter å ha sett filmen 2 – 3 ganger :D)

 • Christian sier:

  Jeg kommer til å grine tror jeg. Litt pinlig siden jeg skal se den på date med dama.

 • hp fan(totning) sier:

  ja hadde man bare hatt dame så…:( xD

 • Rune sier:

  Tror jeg skal ta en HP filmmaraton før jeg skal se filmen til helgen:)

 • Amalie sier:

  er sikker på at det faller noen tårer hos meg hvertfall!

 • Inger sier:

  Hva? Hvem dör? :p Gleder meg! :D

 • Rune sier:

  Du vil vel ikke lese det her vist du ikke vet det Inger.
  Har du ikke lest boken Inger?

  Kanskje vi skal være litt forsiktige med og røpe ting.

 • tj sier:

  i dag skjer det, i dag skjer det!!! jeg er helt rastløs :) GLEDER MEG :)


Legg igjen en kommentar

Valgfritt