Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

Fantastisk, magisk, enestående .. og symbolsk.

Overskriften summerer opp mitt inntrykk av filmen etter første gjennomsyn. En slags kvasi-anmeldelse kan dere lese på forumet, hvor dere kan legge inn deres egne meninger også.

Ja, noe var lagt til som ikke var i boka. Jeg synes det var gjort på en elegant måte som overhodet ikke brøt med tonen i boken. Hormonene til tenåringene flommer, hvorfor skulle dette undertrykkes? Jeg synes det var utrolig morsomt å se all flørtinga. Noe var lagt til for å spare tid eller på en måte for å oppsummere ondskapen (på grunn av at det rett og slett ikke var mulig å ta med mer uten at filmen ble 10 timer lang). Jeg synes heller ikke dette var noe negativt. Beklager.

Selvsagt kunne noe blitt gjort annerledes (mer blod og gørr!!), men tenk på at MYE av det som ble utelatt her antagelig kommer til å bli med i den neste filmen. Kanskje de valgte å heller bruke informasjonen som ble utelatt her i en større scene i neste film. Noen nevner mangelen på informasjon om halvblodsprinsen. Dette er ikke noe som i stor grad kommer frem før i neste bok, er det vel? Jeg vedder en peng på at det hele nøstes opp der.

Ok, jeg må gi ros til arrangørene. Festningen så veldig bra ut! MYE ros til Galtvortskolens elever og ansatte som vandret rundt som Harry, Dumbledore og alle andre, det var utrolig bra. Death Eaterne som stormet muren var også svært stilig, og ikke minst Mannen Med Mikrofonen, som fikk stemningen opp hundre hakk – og som var veldig festlig med James og Oliver Phelps. Vi fikk gratis bilder av oss selv foran green screen (som ble til plakaten når bildet ble fremkalt) – stort pluss.

Og heldigvis for regnponchoene, de kom godt til nytte i et svært avgjørende øyeblikk. Som sagt, les mer av anmeldelsen på forumet.

En liten beskjed til foreldre på slutten: IKKE ta med ungene deres på kino (hvertfall ikke på premiere!!) til filmer de ikke kan forstå fordi de ikke klarer å lese tekst og/eller fordi de ikke har lest bøkene først. En spesiell midnattspremiere som dette ER FOR FANSEN først og fremst, vi som har lyst til å henge med likesinnede om natten, vi er ikke der for å høre deg hviske til poden om hvorfor «han sa det og det», og svare på hva som skjedde nå. Argh.

Flere bilder kommer så fort som mulig! God natt!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • algalad sier:

  Girl, you’re fast! :D

 • MsJoplin sier:

  ..og trøtt, hahaha! :D

 • Padma sier:

  :D!

 • Nico sier:

  Ooh, det hørtes herlig ut (bortsett fra det som ble beskrevet i siste avsnitt). Midnattspremieren i Trondheim i kveld blir ikke fullt så ekstragavant, antar jeg, men gleder meg som en gærning for det!!!

 • Voldi sier:

  Må nok si meg veldig enig med deg her ;) Utrolig morsomt i natt :D

 • Anonym sier:

  Så ut som dere hadde det fint der da:D

 • Lise Berit sier:

  Jeg gleder meg så sykt mye til å se filmen. Jeg har ikke ord… Jeg skulle ønske jeg kunne vært tilstede på festningen, det høres ut som en magisk opplevelse av de sjeldne. Jeg gleder meg!

 • tj sier:

  det var dritkult der! må si jeg skvatt litt da det skriket kom og alle dødseterne plutselig sto på festningsmuren :) ps. hyggelig å endelig få møte deg MsJoplin =)

 • Miloen sier:

  Jeg storkoste meg :D Og vi var også VELDIG heldige med været! Det regna vel bare de to siste minuttene av filmen eller noe.

 • Anonym sier:

  Enig i det siste dere skrev der, det til foreldrene liksom:)

 • Anonym sier:

  Høres bra ut :D gleder meg :D (høres ut som en spennede førperimere, ønsker jeg også fikk hvert der..) Apropo det siste det «til foreldrene» det var veldig godt sagt :D (en grunn til at jeg alltid ser de seneste visningene for å slippe slike ting)


Legg igjen en kommentar

Valgfritt