Don't kill Cedric! Don't kill Cedric! Who's Cedric - your boyfriend?

160 000 har sett Half-Blood Prince

VG nett skriver at Harry Potter and the Half-Blood Prince har blitt sett av over 160 000 nordmenn siden den hadde kinopremiere på fredag. På andreplass finner vi Istid 3 som ble sett av 50 000.

Google News skriver dessuten at filmen har gjort det veldig godt også på verdensbasis; i løpet av de fem første dagene den har vært tilgjengelig har den tjent inn 396, 7 millioner dollar, noe som tilsvarer ca 2,8 milliarder norske kroner! I USA har den da allerede tjent rundt 127 milloner kroner mer enn Order of the Phoenix gjorde i løpet av sine fem første dager. Med dette er den, i USA, på god vei til å bli den første Harry Potter-filmen siden Philosopher’s Stone som tjener over 300 milloner dollar til sammen.

Distribusjonssjef i Warner, Dan Fellman, forklarer dette med at publikum har vokst opp med filmene:

«Da den første filmen kom ut, kjempet de [barna] for å få lov til å gå. Mødrene deres lurte på om ‘Vel, skal jeg ta dem med eller skal jeg ikke ta dem med?’. Nå kjører de selv til dette og går på midnattsvisningen.»

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • Rune sier:

    Et imponerende tall for en imponerende film.
    Dette synes jeg var en bra film.

  • snapefan sier:

    Har fått sett The half blood prince tilslutt. Så den i London (litt tidligere på dagen haddde jeg gått over the Millenium bridge – broa som blir ødelagt i begynnelsen av filmen :D fikk skikkelige grøssinger) Likte store deler av filmen :D effektmessig synes jeg den var bra. (- dessverre ble min kino opplevelse ødelagt av et par jenter som pratet konstant under hele filmen… grrr – gleder meg til å se den en gang til). – Filmen synes jeg er altfor kort, og savner karrakterbygging. Jeg er for en forskjell på bok og film, men jeg tror den ville ha blitt mye bedre om den hadde vært på 6-8 timer. (dessuten synes jeg den tar for mye hensyn til den yngste fansen, jeg ville hatt litt mer blod og gørr – boka var jo langt mer spennede….)


Legg igjen en kommentar

Valgfritt