Remember my last, Petunia.

Rowlings stol solgt for £20.000

Stolen til J. K. Rowling, som hun blant annet skrev Harry Potter-bøkene i, ble i 2002 donert til veldedigheten Chair-ish a Child, hvor den ble solgt for £15.000 (NOK 157.950 – sikkert en lavere pris i 2002 med tanke på kurs og slikt). Den heldige eieren har nå solgt stolen på eBay og raket inn £20.000 (NOK 210.600 med dagens kurs). 20% av denne summen går til veldedigheten Books Abroad, som gir skolebøker til fattige land.

Den berømte stolen kom Rowling i hende da hun som fattig alenemor i Edinburgh fikk fire umake spisestuestoler fra en bruktbutikk. Dette var den mest behagelige å sitte i av de fire, og endte dermed opp foran skrivemaskinen hennes i 1995. Senere dekorerte Rowling stolen med forskjellige sitater, inkludert «I wrote Harry Potter while sitting on this chair.»

Matthew Ford, som organiserte salget denne gangen, sier til The Scotsman:

Dette er en stol man ikke ville betalt mer enn en hundrelapp for i en bruktbutikk, men den har nå blitt den viktigste stolen i muggleheten, og sannsynligvis den mest usedvanlige og sjeldne biten  Harry Potter-memorabilia som noensinne vil være i salg.

For å bevise stolens autentisitet, har Rowling lagt ved et brev hvor hun blant annet skriver: «Min nostalgiske side synes det er trist å se deg forsvinne, men ikke ryggen min».

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt