I am not worried, Harry. I am with you.

Prisoner of Azkaban på liste over tiårets beste filmer

På en liste over tiårets 40 beste filmer som AOL Moviefone har laget, finner vi, som eneste HP-film, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban på en tiendeplass! Filmen, som gikk på kino i 2004, ble nominert til to Oscar.

Takk til Mugglenet for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Alexander sier:

  å? så bra da ;)
  men jeg syns det var dårlig jeg da men.
  har ennå ikke tilgitt de folka.

  4 grunner
  1. Prylepilen er brått utenfor skolensområde?
  2. desperantene flyr(det står ikke i boka du)
  3.de små hodene som snakka, hadde det vært med i historien hadde jeg slutta å lese bøkene for lengst!
  4. syns de valgte feil regisør for filmen generelt, savner christoffer colombus

 • Noldus sier:

  En av de beste HP-filmene :D
  Hvis jeg får skyte inn en kommentar, synes jeg de fire grunnene som noen listet opp ovenfor er noe tynne. Folk må for all del ha sine egne meninger, men dette er ubetydelige detaljer i mine øyne.
  1. Det at prylepilen har skiftet plass påvirker ikke handlinga i noen negativ retning. Tvert imot! Det er slikt som skjer når de skifter regissør. Det er vel heller ikke bare prylepilen som har skiftet plass mellom filmene. Hva med hytta til Gygrid? Jeg skal innrømme at det var svært uvant å se at borgen og landskapet forandret seg så mye fra den andre til den tredje filmen. Senere har jeg lært å akseptere det – ja, faktisk beundre det. Jeg mener det var et friskt pust å få inn en ny regissør med en annen visuell stil, som attpåtil ligner mer på hvordan Rowling så det for seg har jeg hørt.
  2. Av alle detaljer som er utelatt eller forandret fra bøkene må dette være en av de uviktigste. Det ser antakelig bedre ut på film når desperantene flyr. At dødseterne flyr er et større problem synes nå jeg.
  3. De små hodene var absolutt irriterende, men på en morsom måte synes jeg. Rowling syntes det var dumt at hun ikke kom på det selv, men hadde hun det kan det virke som om hun hadde mistet en god del lesere :p
  4. Smak og behag. Jeg likte begge regissørene :-)

 • Noldus sier:

  Liten rettelse: Den fjerde grunnen er kanskje ikke så ubetydelig likevel. Regien er tross alt det som påvirker filmen mest :)

 • oda sier:

  skikkelig kul side<3

 • snapefan sier:

  Jeg likte kun enkelt scener i denne filmen. En av de mindre bra filmene. Men animasjonen var bra!! Jeg synes det er kuttet for mye av historien fra boka (som jeg mener er en av de beste Potterbøkene) – Mesteparten av det jeg likte ved boka er enten kuttet helt bort eller minimalisert….

 • Amund sier:

  Goblet of Fire og Prizoner of Azkaban mener jeg er de to beste. Foreløpig. Derfor synes jeg det er greit at den har kommet inn på denne listen.

  Jeg synes også det var helt feil å hente inn David Yates etter Gobelt of Fire.Han har ikke klart å bevare «Potter stemningen», og mystikken slik som Columbus hadde delvis i Philosopher’s Stone og Chamber of Secrets. Alfonso Cuarón syns jeg gjorde en meget god jobb med film nr. 3, samt David Heyman som gjorde en minst like god jobb. Å flytte Gygrids hytte og div. andre ting synes jeg funket meget godt. Galtvort og naturen rundt fikk ett helt nytt image.

  Så kom Yates, og han fortsatte å bruke Cuaróns utseende på Galtvort. Det han derimot ikke klarte, var å bevare stemningen og mystikken i dette fascinerende Potter-universet. Jeg vil påstå at han har så og si ødelagt to fantastiske bøker ved å lage to filmer som åpenbart haster seg gjennom handlingen. Jeg trodde at «Half Blood Prince» ville være annerledes. Men jeg tok feil. Det osm er min favorittbok ble dessverre ødelagt av Yates. Jeg kunne sittet å ramset opp flere titalls ting til. Men jeg stopper.. For nå håper jeg han bare ikke ødelegger «Deathly Hallows» også.. Det fortjener nemlig ikke disse fabelaktige historiene. De fortjener filmer som på best mulig måte bevarer magien i bøkene. Det har ikke Yates klart. Kanskje han til slutt vil klare det.. Det håper ihvertfall jeg.

  Noen som er enige?

  Og igjen Fangen fra Azkaban. Gratulerer

 • snapefan sier:

  Apropo dødseterne flyr i de siste filmene. Jeg skønner ikke helt hva den svarte røyken skal være godt for, det blir for banalt i mine øyne.. Publikum er jo ikke dumme…


Legg igjen en kommentar

Valgfritt