Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

Harry Potter populær på liste-fronten for forrige tiår

På tampen av 2009 ble det laget en rekke forskjellige lister over det forrige tiårets ting og tang, og på flere av disse dukket Harry Potter-navn(et) opp. Noen av listeplasseringene har vi skrevet om allerede, men noen fler bør nevnes i slengen:

Skuespilleren som spiller Hermione,  Emma Watson er, i følge CNN,  kåret til årtiets mest lønnsomme skuespiller. Prosjektene hun har vært med i skal til sammen ha tjent inn over 5,4 milliarder dollar! Hun er dessuten med på  InStyle sin liste over de best kledde personene i 2009.

Det finnes også mange kreative og morsomme lister, og flere av dem står bladet Empire for. De har gitt Daniel Radcliffe en plass på listen «10 personer du aldri hadde hørt om før 2000″, plassert Jason Isaacs (som Lucius Malfoy) på 3-plass på listen «10 forbrytelser mot hår» og tatt med Harry Potter-filmene på listen «5 sammendrag som får deg til å høres sinnsyk ut mens du forteller». Sammendraget deres om Harry Potter lyder slik:

«Misshandlet barn blir reddet fra et liv i et bøttekott under trappene av Robbie Coltrane som sier at han er en trollmann og tar ham med til en magisk skole.»

Den kanadiske avisen Theglobeandmail har dessuten kåret Harry Potter and the Deathly Hallows til «Tiårets bok». Er du enig i denne kåringen?

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Anke sier:

  At Deathly Hallows er et tiårs bok er jeg ikke i tvil om! Den markerte (og markerer) jo slutten på et eventyr som mange av oss har vokst opp med og fulgt i ti år eller mer! Hvertfall ti år av mitt liv har gått med til å drømme meg bort i magien!

  Og Inger: funfact som jeg kom over mens jeg tuslet avgårde langs lange strekninger i det (ikke så) kalde nord med en gammel dame som guide: jeg pekte på et fjell og spurte: «Hva heter det?» Og gjett!? «Gompefjell» og rett under ligger «Gompedal». Da humret jeg fornøyd for meg selv. =)

 • sooli sier:

  Deathly hallows eier jo <3

  Neste bok på 100 år mener jeg!
  2. plass-dødstallismanene
  3. plass-ildbegeret
  osv…


Legg igjen en kommentar

Valgfritt