If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.

«Historien om Harry Potter» gis ut 7. februar

Melissa Anelli, bedre kjent som sjefen hos The Leaky Cauldron, ga i fjor ut boken Harry : A history. Nå har Cappelen Damm oversatt boken, som gis ut 7. februar.

På norsk blir boken hetende Historien om Harry Potter. Boken har et forord av selveste J.K. Rowling, og er oversatt av Christian H. Heyerdahl. Dette skriver Cappelen Damm om boken i sin presseutgivelse:

Bare i løpet av et tiår har flere hundre millioner helt vanlige mennesker skapt historie: De ble de eneste som kunne huske hvordan det var før Harry Potter-sagaen var ferdig skrevet. Hvordan de måtte finne nye venner, familier, nettfora, fan fiction og podkaster for å få tiden til å gå mellom romanene. Hvordan et varslet dødsfall kunne være utgangspunkt for større veddemål enn fotball-VM. Hvordan en trollmannsgutt for alltid forandret måten vi leser bøker på.

Og som webmistress for Leaky Cauldron (Den lekke heksekjel), en av de mest populære Harry Potter-sidene på Internett, har Melissa Anelli hatt orkesterplass til denne utviklingen. Enten det gjaldt å hjelpe forlagene med å stoppe lekkasjer eller spore opp falsknere, arrangere podkaster live i bokhandler over hele USA, dra på turné med trollmannsrockerne Harry and the Potters eller reise til Edinburgh for å intervjue J.K. Rowling personlig: Melissa var i sentrum av Harry Potter-tornadoen, og ingenting i livet hennes ble som før.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt