CONSTANT VIGILANCE!

Mer fra Ciarán Hinds, Jason Isaacs… og Rhys Ifans!

Ciarán Hinds (Aberforth Dumbledore) uttaler følgende til Orlando Sentinel:

«Det var fire dager med konsentrert, muntert og skremmende arbeid. Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint, de har gjort disse rollene hele livet sitt. De vet hvem de er og hva de spiller. Jeg kommer inn, og har ingen anelse om hvem eller hvordan eller hva. Jeg mener, det er meningen at jeg skal være Michael Gambon, Dumbledores, yngre bror. Men han er 190 og jeg er kanskje 156 eller noe. Og jeg er mye mer gretten enn han. Men det er en stor ære å bli spurt, og så mange av mine likemenn har spurt om å få være en del av denne verdenen, uansett hvor kort tid det er snakk om.

Du jobber i årevis, tiår, og du blir kanskje gjenkjent her og der. Men når folk finner ut at «DU! var i Harry Potter!», endrer hele samtalen seg. «VIRKELIG?!» Jeg var litt treg med å oppfatte hvor stort dette her egentlig var, men jeg følte det, personlig, omtrent med en gang vi avsluttet filmingen.»

Og til ComingSoon.net har han også sagt noe, som vi plasserer bak et kutt da det kan avsløre handlingen i filmen.

«Det er merkelig,» fortalte han oss. «Jeg følte meg veldig velkommen, men jeg var der for en spesifikk del som krevde kun én scene og deretter dukke opp med en tryllestav, men bortett fra det var det bare en scene med litt dialog for å gi litt utdyping om Dumbledores tidligere liv. Jeg hadde gleden av å dele scenen med tre.. vel, de er ikke unger lenger… Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint. De var veldig sjarmerende, veldig elskverdige, fikk meg til å føle meg veldig velkommen og du er klar over en ting. Her er jeg, i en viss alder med all min erfaring, og disse ungene vet virkelig hva de gjør, de kjenner sine rollefigurer og her sier jeg ‘Hvem i alle er jeg.. bortsett fra Michael Gambons bror?’ Det var en herlig opplevelse og regissøren er en veldig forsiktig Yorkshire-mann, han er ikke en av de fyrene som bare sier ‘Kom igjen!’. Alt er veldig veloverveid og gjennomtenkt. Jeg så han jobbe med de yngre, ga dem noen forslag, presset dem aldri, bare foreslo ting som kunne hjelpe utviklingen, og her er jeg, en del av hva alle kan tilby. Du kan virkelig si at de er selvsikre og de vet hvem de er, de vet hva de gjør og vi må spørre oss selv om vi er bra nok.»

ComingSoon har også snakket med Rhys Ifans, mannen som skal spille faren til Luna Lovegood – Xenophilius:

Rhys Ifans var først nølende når det gjaldt å si noe om Xenophilius Lovegood, redaktøren i The Quibbler. Han erklærte stolt: «Dette er den først filmen hvor jeg ikke har lov til å snakke om den.. Jeg har klart det, mann! Jeg elsker det!»

Men etter å ha vurdert ståstedet sitt, ga han etter og fortalte oss:

«Harry Potter har en histore. De har lest bøkene og de har unger å stå til tiltale for, disse folkene her. Det er en komplett annen sak. Det er som å bli oppringt. Du får en telefon, og de sier ‘Hør her, dronningen er litt ensom i kveld. Lyst til å komme over en tur i favoritt-undertøyet ditt?’ Det er akkurat som den oppringingen, og det er så morsomt. Du kommer deg på settet og du ser alle disse skuespillerne som du enten har beundret fra avstand, eller kanskje oftere, skuespillere du har spilt med før, som sitter der, utkledd som trollmenn, som har dueller, og deretter snakker stygt om andre skuespillere som ikke ble oppringt. Det er en så utrolig surrealistisk situasjon å være i. Jeg var veldig, oppriktig sotlt over å ha blitt invitert til å være en del av den maskinen.»

Til slutt en liten replikk fra Jason Isaacs (også samme intervju):

«Det er intet som er bedre enn å sitte på et Harry Potter-sett når du ikke filmer, og høre folk som Julie Walters (Mrs Weasley), Maggie Smith (McGonagall), Michael Gambon (Dumbledore), Bill Nighy (Scrimgeour) og Jim Broadbent (Slughorn) fortelle historier, og å se på alle spille fletta av scenen de få øyeblikkene de får på skjermen i tillegg, mens de prøver å overspille hverandre. Det er praktfullt.»

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt