Where your treasure is, there will your heart be also.

Slik er lunsjen i fornøyelsesparken

Ekstremt heldige EmmaRiddle fra SnitchSeeker.com var blant de som fikk lov til å være med på en forhåndsvisning av fornøyelsesparken Wizarding World of Harry Potter i forrige uke. Mens hun var der, fikk hun lov til å prøvesmake noe av det som vil bli tilbudt på spisestedene i parken. I følge ansvarlig kokk Steve Jayson, har de forsøkt å etterstrebe autentisk britisk mat, som i tillegg skal være både smakfulle og næringsrike. Maten er tilpasset voksne, barn og vegetarianere.

Her er hva EmmaRiddle fikk smake på:

* Butterbeer: den søte drinken ble servert i seidler, med oransje og gul våpenmerke-logo på siden. Drikken er lagret på fat i stedet for å komme fra en flaske, for å gjøre det mer autentisk. Bunnen på drinken er i en gyllen oransje-farge, med luftbobler, mens toppen er hvitt skum. Smaken er lett fruktig og veldig søt, som en slags blanding av J20 (en juice-drikk) og iskrem-soda, mens skummet på tommen smaker som en mellomting av squirty cream (en slags kremtopping) og smeltet marshmallows. Når du drikker, får du en «bart» etter hver slurk (som i Half-Blood Prince).

Orlando Sentinel har skrevet om Butterbeer her.

* Frossen Butterbeer: En frossen versjon, denne gangen i plastikkopper med logoen til fornøyelsesparken. Drikken er delt i to deler, bunnen smaker som fløtekarameller, mens toppdelen var ørlite mer bitter enn dets flytende versjon.

* Pumkin Juice: I glass, med masse is. Veldig forfriskende og tørsteslukkende, strålende oransje i fargen, med en smak som sterkt minner om kanel. EmmaRiddle elsket den, men tror nok dette kan være en litt spesiell smak for noen.

* Salatbolle: Salat, agurk, tomater, hvitløkskrutonger og en dressing basert på eddik.

* Fat med ymse: Halve kyllinger (så saftige at kjøttet omtrent falt fra benet, racks of rib (grillkjøtt), maiskolber, ovnsstekte poteter, gulrøtter og brokkoli. I tillegg fish&chips med tartarsaus, Shepherd’s pie (kjøttdeig og grønnsaker med potetmos på toppen) og Cornish pasties (rund pai fylt med kjøtt, grønnsaker og poteter).

* Dessert: Cauldron cakes (formet som heksegryter, smakte som fylt sjokoladekake), eplepai, iskrem med smak av jordbær og peanøttsmør, gresskarpai, rock cakes (fruktkake formet som en stein), treacle fudge (karamellopplegget Hagrid lager) og chocolate trifle (en lag-på-lag-kake med sjokolade, krem og annet godt).

Siden EmmaRiddle er britisk selv, synes hun det var vanskelig å smake forskjell på de tingene hun fikk smake på og det hun spiser hjemme. Hun sier at kokkene har gjort en kjempejobb med å forsikre seg om at menyen er totalt britisk, og dermed holder deg inne i Harry Potter-verdenen selv når du spiser. Hun er imponert!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt