IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

JKR donerer £10 millioner til MS-forskning

BBC News kan fortelle at JK Rowling nå har donert £10 millioner (drøye 100 millioner norske kroner) til universitetet i Edinburgh, øremerket en ny klinikk for multippel sklerose-forskning.

Klinikken får navnet The Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic, oppkalt etter moren til Jo, som døde av sykdommen i en alder av 45 år.

Jo sier:

Jeg kan ikke tenke meg noe viktigere eller noe av mer varig verdi, enn det å gi universitetet midler til å tiltrekke de aller beste forskerne innen nevroregenerasjon, å hjelpe dem med å videreføre deres lange, utmerkede historie innen medisinsk forskning, og til syvende og sist, finne en kur for en veldig skotsk sykdom.

Jeg har akkurat blitt 45 år, den alderen moren min, Anne, var i da hun døde av komplikasjoner som følge av MS. Jeg vet hun heller ville hatt navnet sitt på denne klinikken enn på hvilken som helst statue, blomsterhage eller minneplakett, så denne donasjonen er på hennes vegne også, og som en takk for alt hun ga meg i sitt altfor korte liv.

Multippel sklerose rammer rundt 100 000 mennesker i Storbritannia, og Skottland har en av de høyeste andelene av sykdommen i verden, med rundt 10500 rammede innbyggere.

Den nye klinikken vil også fokusere på andre nevrodegenerative sykdommer, inkludert Alzheimers, Parkinsons, Huntingtons og motonevronsykdom.

Se også VG.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt