Dumbledore's man through and through.

Aftenposten i fornøyelsesparken, TDP intervjuet

Aftenposten har vært så heldige å få besøke fornøyelsesparken The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida. De oppsummerer det hele som en «kostelig og kostbar Harry-tur«:

Den magiske skolen står støtt på et gigantisk, menneskebygd fjell. Den spirtunge borgen er omgitt av skog, som minner veldig om den kjente, forbudte skogen. Det enorme slottet ruver over hele parken og besøkende strømmer til for å oppleve noen magiske minutter innenfor skolens høye vegger. Disney har Torneroses slott, Universal Orlando Resort kan nå skilte med Galtvort.

Gangene er mørke og korridorene smale. Veggene er dekorert fra ende til annen med malte portretter av tidligere Galtvort-studenter, inkludert de fire huslederne for Håsblås, Griffing, Ravnklo og Smygard. Plutselig begynner de å snakke – både til hverandre og deg. Smygard har ikke uventet kun nedrakkende ord på lager om Potter, mens de andre huslederne konstant tar unggutten i forsvar. La deg fascinere av digital fortellerteknikk og multimedier på sitt beste.

I reiseguiden til Aftenposten finner du også små intervjuer med fans de møter underveis, i tillegg til flere inntrykk fra de forskjellige delene av fornøyelsesparken. Aftenposten benyttet også sjansen til å høre hva slags inntrykk norske fans har fått av parken, i form av et intervju med vår egen Lise Berit Henriksen:

I Norge følger Potter-fansen nøye med på alt som skjer i parken. Thedailyprophet.org er en norsk nettside dedikert Potter-nyheter. Da redaktør Lise Berit Henriksen får høre at Aftenposten har besøkt parken, gisper hun nærmest etter pusten:

– For dem som har mulighet til å dra dit, betyr det endel! Du får se mye og gått grundig igjennom endel ting i Hogwarts-borgen, sier hun.

– Jeg har kikket på det på nettet, og det er jo helt magisk. Selv hadde jeg sikkert kjøpt tryllestaven og sjakksettet. Ukruttkartet har jeg fra før. Jeg har planer om å ramme det inn og henge det opp i stuen, forteller Henriksen fornøyd.

Bøkene har hun lest opptil flere ganger, og hun brenner for alt som er Potter-relatert.

– I juli kommer siste Potter-film. Etter det kan denne parken være en fin måte å gjenoppleve alt på. Ut fra det jeg har sett på nettet, virker det som de også har vært tro mot bøkene. De har holdt på konseptet. Magi er ikke virkelig, men nå er det på en måte det likevel, sier Henriksen.

Les hele saken hos Aftenposten.

Les artikkelen i papirform i vårt galleri!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt