He was probably the bravest man I ever knew.

10 ting du ikke visste om Deathly Hallows-filmene!

Telegraph.co.uk har skrevet en sak om Harry Potter and the Deathly Hallows (del I og II), hvor de lister opp 10 faktaopplysninger ikke alle vet fra før. Nyttig!

* Filmenes budsjett er estimert til £150 millioner (nesten 1,5 milliarder norske kroner). John Hurt, som spiller Ollivander i filmene, har nylig klaget over den absurde mengden penger som blir brukt på Harry Potter-filmene: «Jeg ser meg rundt, og det henger tre kostymer der, hvor av ingen sannsynligvis vil blir brukt, og de er alle kopier av hverandre. Det er en utrolig sløsing med penger og jeg blir gal av det.»

* De to Deathly Hallows-filmene er de første i Harry Potter-serien som blir sluppet på kino i fullstendige 3D-versjoner. Order of the Phoenix og Half-Blood Prince hadde kun noen få scener tilgjengelig for 3D.

* Daniel Radcliffes stuntmann David Holmes ble alvorlig skadd i januar 2009 da han falt ned fra seletøyet som holdt ham oppe. Den tidligere turneren befant seg i Leavesden filmstudio og øvde på en flyvescene som involverte en eksplosjon da ulykken skjedde.

* Daniel Radcliffe selv har fått en «krigsskade». Under innspillingen skjedde nemlig følgende: En diger slange som Harry slåss mot, ble simulert av en pinne med en boksehanske på enden, og holdt av en stuntkoordinator (og i etterarbeidet erstattet med den «virkelige» Nagini). Radcliffe feilberegnet litt og fikk et slag i ansiktet som slo ham ut, men han ser ut til å være fornøyd med skaden. I et nylig intervju sa han: «Til nå har ingenting virkelig fælt skjedd meg, har bare fått noen få skrammer. Men jeg er glad fordi jeg endelig har fått et blått øye i løpet av filmingen av Deathly Hallows

* Drama oppstod igjen på Leavesden studios i mars 2009, da en brann startet på settet. Brannen startet under filmingen av en stor «spesialeffekt-scene», og det tok 40 minutter å slukke den igjen. Ingen kom til skade. Det var heller ingen skade på studioet, og settet skulle uansett bygges om for en ny slagscene for Deathly Hallows, del II.

* Etter å ha fått en svært entusiastisk mottakelse på nakenrollen i Equus, vil Radcliffe igjen glede kvinnelige fans ved å kle av seg i den nye filmen. Når en horcrux tvinger Ron til å forestille seg sin verste frykt, som spiller på hans usikkerhet, er en av scenene han ser for seg at Harry og Hermione kysser og omfavner hverandre. Regissør David Yates har visstnok bekreftet at Harry på dette tidspunktet vil være naken, og at han er naken nok en gang i Kings Cross-scenen senere i filmen.

* Rhys Ifans er lykkelig over «at de tenkte på meg da de skulle finne noen til å spille en skjelende trollmann» (Xenophilius Lovegood), og beæret over å spille mot store navn som Maggie Smith og Michael Gambon. Han innrømmer dog at han ikke har lest Deathly Hallows, og er ikke «en stor Harry Potter-fan».

* I den første filmen, ble Griphook spilt av Verne Troyer, en av få amerikanere i filmene, men stemmen han var Warwick Davis sin (som spiller Professor Flitwick). I Deathly Hallows spiller Warwick Davis også Griphook (kropp og stemme) i tillegg til å spille Flitwick.

* Deathly Hallows er første film hvor Brendan Gleeson og David O’Hara spiller mot hverandre siden Braveheart i 1995. Gleeson spiller «Mad-Eye» Moody og O’Hara spiller Albert Runcorn – en ansatt ved Ministry of Magic, som Harry utgir seg for å være ved hjelp av polyjuice potion.

* Jason Isaacs (Lucius Malfoy) vurderte å ikke bli med i denne filmen, da han fryktet at han ville ha liten eller ingen tid på lerretet, siden rollefiguren hans ble fengslet mot sluttet av den femte boken. Da han møtte J.K. Rowling og ba om å bli sluppet løs fra fengslet, fortalte hun ham «Du er ute. Kapittel en», og han signerte umiddelbart kontrakten for å spille i Deathly Hallows.

* J. K. Rowling fortalte Alan Rickman årsaken til Severus Snapes merkelige oppførsel mot Harry flere år før det ble avslørt i Deathly Hallows-boken. Snapes kjærlighet til Lily Potter, moren til Harry, er årsaken til at han både avskyr og ønsker å beskytte «gutten som overlevde», og Rowling hevder «at han trengte å forstå det, tror jeg, og han forstår fullstendig hvor denne bitterheten mot denne gutten kommer fra, han som er det levende beviset for at Lily valgte en annen man fremfor ham.»

* I epilogen til Deathly Hallows, del II, spiller skuespillerne rollefigurene sine i fremtiden, ved å bruke en kombinasjon av sminke, CGI og overbevisende skuespill, som i The Curious Case of Benjamin Button. I denne epilogen spilles Astoria Greengrass (kona til Draco Malfoy – Tom Felton) av Feltons kjæreste i det virkelige liv, Jade Olivia.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt