Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

Deathly Hallows I får aldersgrensen PG-13

Som Goblet of Fire og Order of the Phoenix får Harry Potter and the Deathly Hallows I aldersgrensen PG-13 av The Motion Pictures Association of America. Dette inkluderer en advarsel til foreldre om at barn under 13 år ikke bør se filmen alene.

Grunnen til aldersgrensen er at filmen inneholder «noen sekvenser med intens action-vold og skremmende bilder». Les mer om de amerikanske aldersgrensene her.

Hva dette betyr for oss i Norge er sannsynligvis at filmen får samme aldersgrense som de siste Harry Potter-filmene, nemlig 11 år.

Monsters and critics melder om at Deathly Hallows II «bare» får en PG-aldersgrense, som er noe snillere enn PG-13. For å sammenligne fikk Half Blood-Prince også en PG-grense. For oss i Norge vil nok ikke dette utgjøre noen forskjell, begge filmene vil nok ende på en 11-årsgrense.

Antagelig er det scenen hvor Hermione blir torturert av Bellatrix Lestrange som førte til den noe høyere aldersgrensen for del I.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • snapefan sier:

    … hadde håpet på en 15 års grense film :’( .. I og med at jeg ser på Harry Potter som UNGDOMSBØKER fra bok 4!! Men det er svært positivt at den er delt i to :D :D de andre filmene synes jeg mistet for mye når det bare var en film.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt