Either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.

Rettssaken mot JKR blir igangsatt likevel!

Associated Press forteller nå at den britiske dommeren som har blitt utvalgt til å vurdere saksmålet mot J. K. Rowling, IKKE vil avvise saken.

Det hele går altså ut på at rettighetshaverne etter den avdøde, britiske forfatteren Adrian Jacobs påstår at store deler av handlingen i Goblet of Fire er lånt fra Jacobs’ bok The Adventures of Willythe Wizard – No 1 Livid Land, som ble utgitt i 1987. I søksmålet krever de at salget av Goblet of Fire skal opphøre, eller at halvparten av Bloomsburys inntekt fra boken skal gå til forfatterens bo.

Og nå vil altså dommeren la rettighetshaverne få en mulighet til å legge frem sin versjon av saken, og har satt av én dag til dette formålet. Paul Allen, som representerer forfatterens bo, har måttet betale kostnadene for rettssaken på forskudd, men han er fornøyd med at saken går videre. Han sier at dersom søksmålet går videre, må J. K. Rowling og Bloomsbury forpliktes til å forklare hvordan likhetene mellom de to verkene ble til, noe som til nå ikke har blitt begrunnet da det har blitt nektet å fremlegge manus og notisbøker.

Dette blir spennende å følge med på! For de spesielt interesserte, les utdrag fra Willy the Wizard her.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt