Bless the children, give them triumph now.

Rowling mottok pris i Danmark

JK Rowling har i dag vært i Odense, Danmark, for å motta Hans Christian Andersens Litteraturpris for 2010. Prisen, som ble overrakt av H.K.H Prinsesse Marie av Danmark, består av 500.000 danske kroner, samt en fin bronsestatue av Den Stygge Andungen.

Prisen blir gitt til forfattere som kan sammenlignes med Andersen selv, og Rowling har en del til felles med den danske forfatteren. De har begge slitt under trange kår, men oppnådd anerkjennelse og berømmelse verden over. De har begge skrevet eventyr som passer for barn og voksne, og begge har de stor respekt for barna. H.C. Andersen var sin tids store eventyrforfatter, og i moderne tid er det vel få som har trollbundet oss i like stor grad som J.K. Rowling.

Odense har også fått en tradisjon for å holde en Harry Potterfestival for barna, og herlighetene pågår fra 18-20. oktober.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt