I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death.

Scener vi higer etter i Deathly Hallows, del 2

MTV har allerede begynt skribleriene om Deathly Hallows, del II, og det første er altså hvilke scener de mest lengter etter å se i den siste filmen, punkt for punkt.

Siden det naturlig nok ligger mange spoilere i disse punktene, må du klikke på linken for å se om DINE favorittscener er tatt med.

Hvilken scene higer DU mest etter å se i neste film?

Flukten fra Gringotts
Den første traileren til Deathly Hallows ertet oss SÅ med denne scenen, og vi er litt irriterte over at vi må vente enda ett år for å endelig se den store flukten fra Gringotts komme til live på lerretet. En blind drage, multipliserende Hufflepuff-begere og Hermione som er forvandlet til Bellatrix Lestrange (som var sterkt hintet til i Del I med det hårstrået!)? Ja takk! Forhåpentligvis må vi ikke vente for lenge for å se denne scenen, for vi har en følelse av at Del II er like actionpreget som Del I var en innadvendt karakterstudie.

Dumbledores historie
Var noen andre litt skuffet over at de besluttet å flytte Dumbledores bakgrunnshistorie bort fra Del I, over til Del II (og selvfølgelig, aldri gi ham en begravelse)? Uansett, vi vet vi kommer til å høre en del om livet og løgnene til Albus Dumbledore fra hans bror Aberforth i Del II, og vi er spente på å se uttrykket til Harry når han oppdager akkurat hvor mye han ikke visste om den mektige trollmannen. Det vil også gi oss en sjanse til å se mer av Jamie Campbell Bower som Grindelwald.

Snapes minner
Vær forberedt på å gråte som et barn. Dette var en av de største «Hun gjorde IKKE det!»-øyeblikkene i hele Harry Potter-serien, og for min del kan jeg ikke vente med å se hvordan Snapes hjerteskjærende fortelling blir fremstilt på lerretet. Er det bare meg, eller kommer Alan Rickman til å la ordene «Se på meg» gå inn i historien som en av de mest storslåtte replikkene i hele Harry Potter-serien? Så spennende!

Harry går inn i skogen
Jeg gråter ikke så mye over bøker, men innen Harry gikk inn i skogen underveis i min første lesning av Deathly Hallows dagen etter utgivelsen, gråt jeg som et barn av de følelsesmessige bombene Jo Rowling sprang på oss i denne scenen. Endelig får vi se våre favoritter blant avdødde trollmenn komme til live en siste gang, og jeg har en følelse av at jeg ikke klarer å holde tårene tilbake når Harry snur seg mot Sirius’ spøkelse og spør «gjør det vondt»?

King’s Cross Station
Endelig, Michael Gambons triumferende retur som Dumbledore! Harry får endelig høre Dumbledores handlingsmotivasjoner siden guttetrollmannens ankomst på Hogwarts, og etter to filmer fylt med Harrys spørsmål om hvorfor Dumbedore gjorde det han gjorde, kan ikke denne scenen komme raskt nok. Det blir interessant å se hvordan filmen takler den inntørkede babyversjonen av Voldemort, men siden de da vil ha enda ett år på å lage kjempebra spesialeffekter her, håper vi på det beste.

«Not My Daughter, You Bitch!»
Blah blah, 30 minutters sluttkampscene, blah blah, Harrys endelige oppgjør med Voldemort. Jada, vi vet det kommer til å bli storslagent. Vet du hva det ikke vil bli så storslagent som? Molly Weasley som snur seg mot Bellatrix Lestrange etter at hun fyrer av en drapsforbannelse mot Ginny og skriker «NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH!» Selvfølgelig kommer vi ikke til å holde tårene tilbake når Fred dør (får tårer i øynene bare av å tenke på det), men i det minste vil denne scenen hjelpe mot våre bristende hjerter. Og ikke få meg til å snakke om Lupin og Tonks.

Epilogen
Men seriøst, jeg tror den scenen alle er mest spente på å se er epilogen som finner sted 19 år senere, og som avslutter filmen. Den blir skutt på nytt akkurat nå, men det må være fordi regissør David Yates vet at han må lage denne scenen fullstendig troverdig og ha akkurat den følelsesmessige avslutningen for fansen som har fulgt denne franchisen i et tiår. Det har lekket ut noen bilder fra scenen som så veldig bra ut, men vi kan ikke vente med å se alle våre favorittkarakterer endelig leve lykkelige alle sine dager etter alt det hjerteskjærende de har vært tvunget i gjennom. Og Harrys arr plaget ham aldri igjen.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Skrulla sier:

  åååå, nå gleder jeg meg til del 2!! Synes ikke sommeren kan komme fort nok. Molly Weasleys “NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH!”, jeg kjenner at jeg får frysninger bare ved tanken. Og skogen, da jeg leste Snapes historie og skogen, hadde jeg store problemer med å klare å lese videre, kanskje jeg for en gangs skyld begynner å gråte under en HP film, slik jeg for en gangs skyld gråt mens jeg leste..
  Filmens del 1 vekket min Harry Potter interesse for første gang på iellefall ett par tre år, gleder meg til fortsettelsen.

 • jeg årker ikke vente mer på den traileren den må komme ut snart den der del 2

 • snapefan sier:

  Håper de kommer mer inn på Dumbledores historie. (forsatt irritert over film 6 som kuttet så mye på Voldemorts historie). Ellers håper jeg på Snapes historie/minner og Harry går inn i skogen
  Håper de lager skikkelig tårepresse :) – hadde store problemer da jeg leste disse kapitlene. Husker jeg satt på fly hjem fra ferie, da jeg leste dette… Kjempet med meg selv for å ikke grine høylytt :)

 • Alexander sier:

  Det er selvfølgelig Molly som sier: “Not My Daughter, You Bitch!”
  priceless hvis den kommer.
  ble egentlig litt skuffa, ellers så syns jeg at del 1 var en terningkast 5(men for de som ikke har lest boka, og jeg ser fra deres side så er det en terningkast 2-3).


Legg igjen en kommentar

Valgfritt