I am not worried, Harry. I am with you.

Potter-skuespillere med i HBOs nye storsatsing

For dere som ennå ikke har lest den fabelaktige serien A song of Ice and Fire av George R. R. Martin, er det jammen på tide å gjøre det nå! HBO, kanalen som står bak tv-suksessene True Blood, Six Feet Under og The Sopranos (og mange, mange andre), har allerede vist seks (eller syv, alt ettersom hvor du bor i verden..) episoder av Game of Thrones, basert på første bok i den episke fantasyserien.

 

A Song of Ice and Fire

Har dere ikke tilgang til HBO, sier dere? Canal + begynte å sende serien 4. mai, og siden NRK har vist masse HBO-serier tidligere, blir det nok muligheter der også. Canal + beskriver serien slik:

Handlingen foregår i et fiktivt rike ved navn Westeros. I denne middelalderverdenen eksisterer kjemper, spåmenn og trolske skoger, og bak en mur av is som avgrenser riket – truer gjenferd og andre farer. De overnaturlige elementene er ikke veldig fremtredende. Fortellingen fokuseres rundt den hensynsløse kampen om tronen, som involverer en rekke konger, riddere og lorder. Det er ingen oppløftende historie der det gode seirer over det onde, eller der hvor det er enkelt å avgjøre hva som er godt og ondt. George R.R. Martin er en mester når det gjelder å skape nyanserte fengslende karakterer, noe som er en forklaring på hvorfor han trollbinder millionvis av mennesker – også de som vanligvis avstår fra alt som omfatter magi og fantasy.

Er du ikke solgt ennå? Blir det mer interessant om det er kjente folk med, sier du?

Michelle Fairley som Catelyn Stark

Episode seks ga første glimt av Osha, spilt av Natalia Tena, som vi Harry Potter-fans kjenner bedre som Nymphadora Tonks. Osha er villkvinnen som har rømt over muren, som etter å ha angrepet Bran Stark blir holdt fanget på Winterfell. En smule ukjent i denne rollen.. Michelle Fairley, som spiller en av de største rollene som Lady Catelyn Stark, så vi såvidt i Deathly Hallows del I, som moren til Hermione Granger. Catelyn er husfruen på Winterfell, som får sin egen rolle å spille når mannen blir beordret ned til kongens by, en sønn knekker ryggen etter et fall, og en annen sønn må lede folket ut i krig når faren er borte. Senere vil vi stifte bekjentskap med Walder Frey, som spilles av David Bradley. Nemlig! Selveste Argus Filch! I Game of Thrones spiller han en mann som skifter meninger etter pengesummen, og har nok barn og barnebarn til å danne sin egen hær.

Natalia Tena som Osha

Will, som bokstavelig talt mister hodet allerede i episode en, spilles av Bronson Webb, som var «Slytherin Boy» i Prisoner of Azkaban. Til slutt må vi nevne Julian Glover i rollen som Grand Maester Pycelle. Ser ikke kjent ut? Kanskje ikke rart, han var nemlig stemmen til Aragog i Chamber of Secrets! Fiffig.

Alle serier starter med en pilot, som de forsøker å selge til produsenter for å få serien på skjermen. Temmelig ofte blir skuespillere byttet ut i tidsrommet mellom da piloten blir spilt inn og første episode vises. I dette tilfellet var Jamie Campbell Bower (som vi får se mer av som unge Gellert Grindelwald i Deathly Hallows, del II) castet som Ser Waymar Royce, og spilte han i piloten, men ble senere byttet ut. Krysser vi fingrene hardt, vil den opprinnelige piloten være med på ekstramaterialet når tv-serien kommer ut på dvd/blu-ray.

Jah, dette var muligens en lang og unødvendig post, men om jeg har klart å gjøre EN person til en fan av bokserien/tv-serien, så var det hele verdt det. Jeg avslutter med en link til traileren, som gir en smakebit på hva dere har i vente: Winter is coming!

Har du lest bøkene?

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt