It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends.

Rowlings Pottermore-pressekonferanse i fulltekst

Pottermore-lansering

Leaky har lagt ut hele pressekonferansen J.K. Rowling holdt i forbindelse med avsløringen av Pottermore i fulltekst her. I store trekk er dette hva som ble avslørt:

* The Sorting Hat/Valghatten var noe av det morsomste ved prosjektet. Hun har laget en enorm mengde spørsmål som skal få oss plassert i riktig skolehus, og disse er tilfeldig valgt for hver bruker slik at du ikke får samme spørsmålene som en venn. Hvis du blir en Gryffindor, følger du bare Harry. Det er mer spennende å bli Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin, da vi nå får vite mer om disse husene.

* Omtrent halvparten av det nye materialet var allerede skrevet ned, men Rowling har også lagt til noe helt nytt, spesielt med tanke på skolehusene. Nettsiden ble for alvor påbegynt for et par år siden.

* Vil det komme et trykt leksikon? Rowling vet ikke for øyeblikket. Om det noengang vil bli et leksikon, antagelig. Som hun alltid har sagt og fortsatt står ved, om det blir et trykt leksikon, vil alt overskuddet gå til veldedighet.

* Er dette for å beholde «kjæresten» (Harry) litt lenger? Det er akkurat som en ekskjæreste. Etter å ha fullført Harry-bøkene, gråt jeg som jeg ikke har grått siden moren min døde. Jeg har aldri grått for en mann slik jeg har grått for Harry Potter, noen gang. Så vi vi dater ikke bare løst, som du ser, og har gjort det for to år nå, og jeg har holdt det skjult. Det har vært skremmende lett å komme inn i skrivingen igjen, men jeg har hatt en avslutning med Haryr, og jeg tror det er viktig å si at jeg ikke har planer om å skrive en ny roman.

* Rowling liker 99% av posten hun mottar.

* Det var Rowling som fant på navnet Pottermore.

* Rowling ønsket å selge e-bøker gjennom Pottermore (direkte til forbrukerne og ikke gjennom f.eks. Apple og Amazon), fordi hun har muligheten til det. Og med dette blir nok sluttbrukerne glade, og kan antagelig få kjøpt e-bøkene uten begrensninger i form av type lesebrett etc.

* Nytt innhold: Bakgrunnen til McGonagall har hun hatt i årevis og det har aldri funnet veien til papiret. Det er tilfredsstillende at hun nå har et sted å putte denne bakgrunnen.

* Det er 18000 nye ord ved lanseringen, men hun legger til mer etter hvert. Hun graver fortsatt opp bokser og vil skrive mer også når de legger til flere bøker. Hun har allerede gitt materiale til de andre seks bøkene.»

Video fra pressekonferansen

-
.. jeg er støl i fingeren etter å ha forsøkt å gi Pottermore epost-adressen min. Har noen fått det til?

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt