IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

Potter-maraton er ekstremidrett

Aftenposten har skrevet en morsom sak om det kommende Harry Potter-maratonet (26. og 27. juni). Avisens filmanmelder Per Haddal kaller det 21 timer lange maratonet ekstremidrett, og forteller at det overgår alt han har vært med på (som inkluderer 34 Cannes-festivaler). Selv mener han det holder med maks fem filmer i døgnet.

Per Haddal har disse tipsene å gi til fansen som skal begi seg ut på maratonet søndag eller mandag:

– Man bør gå litt rundt, for å få strukket på beina, i de små pausene. Få i seg litt mat og drikke, og sørge for å snakke litt med andre i pausene slik at man holder hodet i virksomhet. Generelt vil jeg si det er en fordel å være i god fysisk form, og å være begeistret – da får man til det meste.

Aftenposten har også snakket med programdirektør Christin Berg, som forteller om begeistringen fansen viser hvert år, når kinoen viser «Ringenes Herre»-trilogien i ett strekk. Hun mener det bør være lov til å ta noen «power naps» i scener som man har sett mange ganger før, eller som er litt kjedelige. Selv sovnet hun under den slappeste scenen i To Tårn. Hun har et triks å gi: Hold en nøkkelknippe i hånda, og sov til du mister det i bakken!

Ellers kan Colosseum meddele at det kan være greit å ta med seg en pute og et pledd, da det er godt å pakke seg inn litt. Kaffe for de som liker det, og sjokolade til alle andre. Nattkiosken er åpen gjennom alle pausene, og de selger pølser gjennom hele maratonet.

Tidsskjemaet er som følger:

Kl. 19.00: Maratonen starter med «Harry Potter og de vises stein»
Kl. 21.45: Pause
Kl. 22.10: «Harry Potter og Mysteriekammeret»
Kl. 00.50: Pause
Kl. 01.15: «Harry Potter og fangen fra Azkaban»
Kl. 03.37: Pause
Kl. 04.00: «Harry Potter og ildbegeret»
Kl. 06.37: Pause
Kl. 07.00: «Harry Potter og Føniksordenen»
Kl. 09.20: Pause
Kl. 09.40: «Harry Potter og Halvblodsprinsen»
Kl. 13.15: Pause
Kl. 13.40: «Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1»
Kl. 16.05: Arrangementet er slutt

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Anonym sier:

  Har dette blitt gjort før? Altså på verdensbasis?

 • MsJoplin sier:

  Ved å google Harry Potter marathon, virker det som om det er noen andre kinoer i verden som har satt opp slike maraton tidligere. Jeg er usikker på om det gjelder samtlige filmer etter hverandre.

 • Snapefan sier:

  Det hadde vært spennende og delta :) Synd at det bare er lagt opp for de som har skoleferie. Synes det virker bedre borti London der er det 4 maraton dager hvor det er lagt opp fra fredag til lørdag og lørdag til søndag. I tillegg vises Alle Harry Potterfilmene de 7 kveldene før verdenspermieren den 15/7.

 • Patrik sier:

  Kommer det ett nytt?

 • Karen sier:

  Si at det kommer et nytt


Legg igjen en kommentar

Valgfritt