Draco Malfoy, the amazing bouncing ferret...

Oppskrift: Harry Potter-tryllestaver av valnøtter

Orlando Sentinel sin blogg har nettopp lagt ut en oppskrift på tryllestaver laget av valnøtter, parmesan og oliven, «perfekte som snacks på premierefesten, i billettkøen eller som et sunt alternativ til kinogodt».

Oppskriften finner du ved å følge linken over, et forsøk på å fornorske den finner du under bildet!

© Orlando Sentinel

Harry Potter-inspirerte valnøtt-tryllestaver (15-18 tryllestaver)
Oppskriften er i «kopper», en litt vag betegnelse for nordmenn, men etter min erfaring går det greit med en standard kaffekopp (type man finner i bestemors servise, IKKE den man finner på kaffebarer). Og bruke samme koppen hele veien så forholdene stemmer overens. Ellers kan man regne slik at 1 kopp = ca. 2,4 dl.

1/2 kopp ristede valnøtter (ser egentlig ut som om disse er hakkede?)
1/2 kopp raspet parmesanost
1/3 kopp tørkede fiken, finhakket (ca. fire stk)
6 sorte oliven. Ta ut stenene og skjær i skiver.
2 ss kapers
2 ss balsamicoeddik
1-1/2 ss frisk timian
1/2 ss salt og pepper
1/4 kopp vann
25 x 25-cm ark butterdeig (ikke frossen)

Riste valnøtter: Bruk en stor, tørr stekepakke med middels varme. Rist valnøttene ved å røre av og til, til de blir lysebrune. Tar rundt 1-2 minutter.

Forvarm ovnen til 190° C.

Valnøtt-miks: Bruk en foodprosessor eller miksmaster, bland valnøtter, parmesan, fiken, oliven, kapers, eddik, timian, salt og pepper og vann og bland sammen til en deig. Sett til side.

Del arket med butterdeig i fire like firkanter, med en skarp kniv. Smør valnøttmiksen jevnt over tre av firkantene, stable firkantene oppå hverandre, med den rene butterdeig-delen på toppen.

Sette sammen tryllestaver:

Steg 1: Kutt to 5 mm-tynne remser fra deigstabelen

Steg 2: Ta en remse og snurr den til en spiral, mot høyre. Gjenta med remse nummer to.

Steg 3: Legg begge de vridde remsene ved siden av hverandre og klyp en ende sammen. Ta den høyre remsa og kryss over den venstre. Fortsett å krysse de to vridde remsene til de sammen former en spiral hele veien. Klyp endene sammen øverst, form som en tupp.

Gjenta steg 1-3 til du er tom for deig.

Legg tryllestavene på stekebrett kledd med bakepapir og stek de mellom 15 og 20 minutter, til de er gyllenbruke. Avkjøl og server.

TIPS: Deigen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet opptil tre dager. De ferdigstekte tryllstavene kan oppbevares i en lufttett beholder opp til tre dager. Hvis ønskelig kan man varme de opp igjen, 190° i fem minutter før servering.

Oooog næringsinnhold pr. tryllestav: 129 kalorier, 3 g proteiner, 9 g fett (2 g sat. fett), 9 g karbohydrater, 1 g fiber, 3 mg kolesterol, 207 mg sodium, 4% kalsium, 4%jern, 0% vit A, 0% vit C.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt