I am not worried, Harry. I am with you.

Et surrealistisk døgn for The Daily Prophet

Deathly Brownies © Kristoffer Gressli

Jeg har, siden oppstarten på The Daily Prophet i 2003, opplevd at journalister enkelte ganger har tatt kontakt for å få en kommentar på ting, men disse dagene rundt premieren har vært helt absurde. Utrolig morsomt, ja! Men fullstendig surrealistisk. Her tror man at folk knapt har hørt om en, og så ringer telefonen uavbrutt, og innboksen går varm.

Jeg ankom Oslo-området søndag kveld, klar for å delta på midnattspremieren natt til 13. juli på Colosseum. Hadde ikke før landet, før Aftenposten tar kontakt på mail og deretter på telefon og spør meg om Pottermore og fanfiction. Tydeligvis har noen merkelige vesener fått det for seg at Pottermore vil bli det nye fanfiction.net, altså at siden kommer til å dreie seg om fansens videre fortellinger innen Harry Potter-verdenen. Personlig synes jeg dette høres helt sprøtt ut, det er da vitterlig Rowling selv som vil fortelle videre på sine egne fortellinger på denne nettsiden. Uansett, resultatet av intervjuet ligger her.

Tidligere har jeg blitt kontaktet av NTB for å snakke om hvordan livet vil bli etter «slutten» på Harry Potter. Artikkelen ble sluppet rundt premieren, og har blant annet havnet i Aftenposten denne også – her.

Så sendte hyggelige Daniel fra P2 meg en mail og spurte meg om jeg kunne tenke meg å snakke med han under forberedelsene til midnattspremieren. Jeg skulle nemlig til min venninne for å kle oss om før vi stakk på Harrykveld, som vi kalte vorspielet vi skulle ha før premieren. Vi snakket en stund mens vi viste frem kostymene våre, og resultatet ble sendt på Kulturnytt kl. 16.50 tirsdag ettermiddag. Intervjuet kan høres her.

Mens jeg tar farvel med Daniel er jeg allerede på telefonen med TV2, som har lyst til å være med oss på vorspielet! Litt svett svarer jeg ja, før jeg faktisk undersøker med vorspielsjefen om det er okei at jeg har med meg en journalist og en fyr med kamera. Vi ankom vorspielet en time før TV2, hvor verten hadde disket opp med brownies med Deathly Hallows-symbol (eller Deathly Brownies, som de ble hetende). Champagnen stod også klar, og i bakgrunnen gikk filmmusikken og på lerretet så vi menyen til del I rulle og gå. Magisk stemning fra første start. Uansett, TV2 ankom og vips var vi kjendiser på 21-nyhetene (det er jeg som prater i sofaen):

Sære greier. Videre har jeg allerede avtalt med en annen journalist fra TV2 at jeg skal delta på TV2 Nyhetskanalen morgenen etter, for å snakke om filmen. Mine tanker om en laaang morgen (blir knapt med dem med en 7 måneder gammel baby i huset) går dukken når jeg regner ut at jeg må opp før 9 for å rekke det. Hurra! Tips til folk som skal på direktesending: be om spørsmålene på forhånd! Haha, jeg ble helt satt av spørsmålet om Rowling og plagiering. Det er jo so six years ago. Også, husk å fjerne laget med pudder før du går ut i dagslys igjen:

Min medgjest, Inger Merete Hobbelstad, er for oss kjent som «hun som ga DH1 terningkast to«. Jeg skulle hilse og fortelle at hun faktisk HADDE lest boken før hun så filmen, for den fikk hun allerede på utgivelsesdatoen! Hun er stor fan!

Så dette var et helt utrolig døgn for meg og for alle i TDP egentlig. Selv måtte jeg avvise både NRK Dagsrevyen og Radio Norge underveis, så den som dukket opp hos NRK var faktisk TDPs journalist Inger! Hennes innsats kan dere se her, rundt 07:40.

Jeg har sett mange andre fans i disse klippene også! Har du sett deg selv?

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • Ann Christin sier:

    Det er ganske så skummelt å ordlegge seg på tv, så jeg kan tenke meg at det var stressende på direkten! Synes du gjorde en fin jobb June! Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg har sett siste film, men dette tomrommet vi snakket om på nrk vil nok snike seg på meg. Takk og lov for Pottermore! Jeg liker også ideen din om å teste ut oppskrifter og skrive om det! Og Harry Potter-parken! Går alt som planlagt får jeg meg en tur dit neste sommer!

  • MsJoplin sier:

    Du får si i fra om du vil skrive litt for oss, Ann Christin! ;)

  • Ann Christin sier:

    Så hyggelig! Jeg har tenkt på det :) Kanskje jeg skal få Inger til å overbevise meg om å si ja ;)


Legg igjen en kommentar

Valgfritt