This kind of mark can not be seen. It is called love, Harry. Love.

DH2 knuser alle rekorder!

Endelig har vi kommet opp for luft igjen. Selv har jeg dessverre kun sett filmen EN GANG (i november rakk jeg tre visninger på en uke, så dette er dask på lanken), men til helgen skal jeg endelig se den igjen. Med 2D-briller denne gangen, jeg synes absolutt ikke 3D-versjonen var noe å rope hurra for. Hvor mange ganger har dere sett filmen?

Jørgen mente vi burde skrive en sak om de norske salgstallene til Deathly Hallows, del II, og det gjør vi så gjerne:

Deathly Hallows II har knust alle rekorder i USA og Canada, med over 900 millioner kroner inntjent på de tre første dagene på kino. WOW. Dette betyr at filmen ligger på toppen av box office-lista i USA, og har slått den tidligere rekordinnehaveren The Dark Knight, som hadde tjent inn 888 millioner kroner.

I Norge er det antall besøkende som har blitt talt opp, og her har over 250.000 allerede sett filmen, hvor 116.745 mennesker så filmen i helgen. I Norge er det faktisk Goblet of Fire fra 2005 som har rekorden blant Potter-filmene. Den hadde en åpningshelg med 201.350 besøkende, men dette skyldes fredagspremiere, i motsetning til årets film, som hadde onsdagspremiere.

spås det at Harry Potter-franchisen med sine over 70 milliarder kroner inntjent til nå, vil kunne ende opp med å slå selveste Star Wars-imperiet, som er den mest verdifulle franchisen i historien! Warner Bros vil i fremtiden tjene godt på inntektene de får fra Wizarding World-parken i Florida.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Ida sier:

  Det hadde vært supert om du vil skrive om forskjellene mellom 2D og 3D-versjonen, altså hvilken du syns det er verdt å se om man bare skal se den én gang. Jeg har ikke mulighet til å få sett den to ganger, nemlig, og er i utgangspunktet ikke glad i 3D (jeg pleier å ta av brillene og irritere meg så lenge ikke jeg er oppslukt av handlingen…).

 • MsJoplin sier:

  Det er vanskelig å si, for jeg tror 3d-opplevelsen er temmelig individuell. Selv har jeg dårlig syn, så det kan ha hatt en innvirkning. Min opplevelse var at jeg så bittelitt «poppe ut» på begynnelsen og slutten, resten var irriterende følelse av uklarhet. Forsøkte å ta av brillene, men da så jeg dobbelt. Venninna mi med perfekt syn mener derimot dette er av de bedre 3d-filmene. Synes det var mer dybde i bildet (noe jeg ikke så). Teit at 3d er i de største salene, skikkelig diskriminering er det!

 • Jørgen sier:

  I Stavanger er 3D i de minste salene ;)

  Men jeg foreslår 2D. Har ikke selv sett den i 3D enda (skal på fredag) men de fleste jeg har snakket med og flere filmanmeldelser sier at 3D ikke er verdt de ekstra kronene.

 • snapefan sier:

  Har sett den to ganger i premiereuka. Skal se den en gang til før den forsvinner.
  Dette er definitivt en bokserie og en filmserie jeg kommer til å lese og se mange ganger til i løpet av livet. Ellers håper jeg på en refilmatisering av Harry Potter som film eller tvserie om 15 til 20 år. Det var enkelte ting som kunne ha blitt gjort bedre i filmene.

 • Alex sier:

  Er en kritiker som sier at filmen(del to) er bedre en del 1 som terningkast 2.
  Folk som jeg har snakket med som ikke har lest boken syns filmene er forvirrende, trykker historien i panna på deg og viktige hendelser eller annet blir fort forklart så man ikke merker eller ikke i det hele tatt.
  Et eksempel kan være at vennina mi forsto ikke hvem som sendte desperantene, og det fikk vi ikke vite i filmen, det står i boken det var umbrigh.
  så ja, er enig med snapefan, filmen kunne vært bedre!
  jeg tenker, takk gud for at filmene er ferdig :) for å være ærlig


Legg igjen en kommentar

Valgfritt