After all this time? Always.

Potter-feberen er i gang

Kilde: NTB via Filmweb

Mandag går startskuddet for billettsalget til «Harry Potter og Føniksordenen». Allerede natt til onsdag var tre ihuga fans på plass utenfor Colosseum kino i Oslo.

Det tok ikke lang tid etter at Oslo Kinematografer slapp nyheten om at forsalget til den nye Harry Potter-filmen starter mandag, før det dukket opp noen sjeler som vil sikre seg de mest attraktive setene.

Vi treffer Kristoffer Gressli (24) torsdag, når han og kumpanene Gustav Pedersen (17) og Sindre Sandvik (19) allerede har tilbrakt to dager på fortauene utenfor Colosseum kino. Nå går de en lang helg i møte.

Ikke barnslige

– Er ikke dette litt barnslig, da?

– Nei. Bøkene som filmene bygger på, er ikke bare for barn. Vi ønsker bare å skaffe oss akkurat de sitteplassene vi synes er best; Nemlig midt i salen. Filmopplevelsen blir best da. Det er ikke ekstremt, bare en måte å nå dette målet på, sier Kristoffer Gressli til NTB, og legger entusiastisk til:

– De som slutter seg til køen natt til mandag, må regne med å få billetter langt bak, eller langt til siden. Vi vil sitte midt i kjernen av Harry Potter-fansen, midt blant dem som virkelig digger bøkene og filmene. Det er der stemningen er best.

Gigantisk oppgjør

De tre billettjegerne er ikke redde for at de ikke skal få tiden til å gå.

– Det kommer masse folk innom som vi prater med, og vi leser både bøker og aviser. Dette skiller seg ikke så veldig fra å ligge i Frognerparken å sole seg en fin dag. Det er sosialt og avslappende, framholder fantasyfantasten. Han forteller at de har med seg telt, men at været har vært så bra at de foreløpig ikke har benyttet seg av det.

– Hva er det du gleder deg mest til med den nye Harry Potter-filmen?
– Det må være scenen der de to mektigste trollmennene, Voldemort og Dumbledore, kjemper mot hverandre. Det blir spektakulært, mener Gressli.

Problemer for Harry

I «Harry Potter og Føniksordenen» begynner den unge trollmannen på femte året ved Galtvort.

Han oppdager at mange i trollmannssamfunnet tror at hans nylige konfrontasjon med onde fyrst Voldemort er en løgn, og Harrys integritet trekkes i tvil.

Regien er ved David Yates, og de stadig mer modne skuespillerne Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rubert Grint er fortsatt å se i de mest sentrale rollene som Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasley. Vi møter også Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Katie Leung, Maggie Smith, Gary Oldman, Alan Rickman, Imelda Staunton – for å nevne noen.

Trollmenn blant oss

Ved siden av forsalget som starter mandag 18. juni klokka 7.30 på Colosseum kino, er det også mulig å sikre seg billetter på www.oslokino.no og Saga kino fra klokka 12 mandag. De øvrige kinoene åpner salget fra klokka 15.30 mandag.

Premieren er 13. juli klokka 00.05 i Colosseum kino, altså natt til fredag 13. juli.

21. juli kommer den sjuende og avsluttende boka om den unge trollmannen. Den har fått tittelen «Harry Potter and the Deathly Hallows».

– Hva er det som fenger deg slik med Harry Potter, Gressli?
– Historiene er spennende og har god humor. J.K. Rowling har skapt et utrolig gjennomført univers, og det er noe med ideen om at trollmenn lever midt blant oss, som fascinerer meg.

[Tilbake]

Be Sociable, Share!