Draco Malfoy, the amazing bouncing ferret...

J.K. Rowling rørt over Harry Potter-fans

Kilde: NTB via Filmweb.

Harry Potters skaper J.K. Rowling var rørt over Harry Potter-fans som trosset pøsende regnvær under premieren på filmen «Harry Potter og Føniksordenen».

Den suksessrike forfatterens ektemann holdt en stor paraply beskyttende over sin kone da hun ankom premieren i London tirsdag.

– Stakkars, stakkars folk, sa Rowling om fansen som ikke så like glamorøse ut i regnværet.

Men hun var tydelig imponert over entusiasmen til dem som hadde møtt opp til premieren.

– Det er fantastisk, og de har med seg bøkene, og det er det aller beste, sa hun før hun gikk inn for å se den femte filmen i Harry Potter-serien.

Ivrige ungjenter

Hundrevis av fans, hovedsakelig unge jenter, hadde møtt opp ved kinoen i Londons Leicester Square og ropte «Harry, Harry, Harry!» idet 17 år gamle Daniel Radcliffe, som spiller Harry, ankom.

– Jeg kan ikke klage. Det er ganske så vidunderlig, egentlig, sa Radcliffe, som spilte Harry for første gang da han var ti år gammel.

«Harry Potter og Føniksordenen» tar striden mellom Harry og den onde lord Voldemort til et nytt nivå, og den er blitt omtalt som den hittil mørkeste av Potter-filmene. Det er også en film med mye følelser som fokuserer mer på de unge magikernes indre liv enn tidligere. Den handler om Harrys fortid og om det han faktisk har til felles med Voldemort, spilt av Ralph Fiennes.

– Følelsesladet

Den sjette filmen – «Harry Potter og halvblodsprinsen» – får premiere høsten 2008 og innspillingen begynner allerede i september.

Også den sjuende produksjonen, basert på den siste boka «Harry Potter and the Deathly Hallows», er annonsert med premieredato 2010.

Om noen uker gis den siste boka ut, og forfatteren syntes det var vemodig å avslutte den populære bokserien.

– Det var veldig, veldig følelsesladet å avslutte den. Det var en kombinasjon av lettelse og sørgmodighet, sa forfatteren om den siste boka.

– Det har vært litt av en måned. Jeg ser fram til å dra på ferie, avsluttet Rowling. (©NTB)

[Tilbake]

Be Sociable, Share!