Draco Malfoy, the amazing bouncing ferret...

Harry Potter-spesial på God Kveld Norge, søndag 28.11.05

Dorthe Skappel: Hei og velkommen til denne spesialutgaven av God Kveld Norge. Harry Potter-feberen er over oss og nok en gang og filmen om den lille trollmannen går for fulle hus over hele Norge. Derfor har vi i God Kveld Norge tatt turen hit til Saga Kino for i kveld kan du bli med oss bak kulissene og hilse på noen av stjernene fra den nye filmen – Harry Potter og ildbegeret.

«Klipp fra Leicester Square, verdenspremieren»

Vegard B. Normann, reporter (V.N): Når Harry Potter-filmene lanseres, spares det ikke på noe. Her på Leicester Square i London slås det virkelig på stortromma når Harry potter og Ildbegert har verdenspremiere.

V.N: Hvordan er det å høre folk skrike navnet ditt?
Daniel Radcliffe (D.R): Veldig veldig rart. Men det er helt fantastisk, du vet. Jeg ville ikke ha byttet det ut mot noe i verden, det er fantastisk. Men det er bisart, og det er ubeskrivelig, det er veldig rart. Men fantastisk.
V.N: Blir du noen gang vant til det?
D.R: Nei, aldri. Men jeg er glad jeg ikke blir vant til det. Blir man vant til dette, ville ikke noe i livet være spennende.

Emma Watson (E.W): Du kan virkelig ikke bli vant til dette, det er sinnssykt. Det virker som om dette blir større for hvert år. Jeg tror det er flere her i år enn i fjor, om det er fysisk mulig. Så det er herlig.
V.N: Hva slags reaksjon får du fra fansen?
E.W: Masse skriking. Neida, det er fantastisk.
V.N: Hvordan tror du filmen vil bli mottatt?
E.W: Jeg tror den vil leve opp til forventningene.
D.R: Jeg tror de vil like den. Jeg vet vi likte den. Vi er utrolig stolte av filmen.

«Klipp fra traileren»

D.R: Vi har vært veldig tro mot boka. Det er faktisk en scene i filmen som er bedre enn i boka. Dragejakten. Jeg synes den er så utrolig bra i filmen.

«Klipp fra GoF – dragejakten»

V.N: Ja, den nye Harry Potter-filmen er skumlere og mørkere enn de foregående filmene. Men det er mer som skiller den fra de andre; Harry Potter er blitt eldre.

«Klipp fra teaseren, Harry som blir eldre»

I studio:
V.N: Hvordan har Harry Potter forandret livet ditt?
D.R: Livet har ikke forandret seg så mye. Jeg går på settet hver dag, så sånn sett er det forandret. Men det har ikke blitt noen negative endringer, ikke noe ile har skjedd som ikke ville ha skjedd med enhver tenåring. Angående selvtillitt osv. Jeg blir av og til gjenkjent på gaten, men det er ikke en stor sak, det er helt okei, det gjør meg ikke noe. Så livet er forandret i overraskende liten grad. Folk har ofte vanskelig for å tro det, men det er faktisk tilfellet.

«Klipp fra teaseren, Hermine som blir eldre»

V.N: Føler du deg mer voksen?
E.W: Ja, jeg antar det. Jeg blir gjenkjent ganske ofte nå om dagen. Ansiktet mitt er på et par busser her og der. Filminnspillingen tar jo mye tid, så jeg må ha en del fri fra skolen. Jeg har reist mye og er hjemmefra mye mer.
V.N: Hvordan har du forandret deg?
E.W: Vanskelig å si. Jeg har holdt på med dette i 4-5 år og har vel bare blitt mer moden. Det er vanskelig for meg å si for min del.

«Klipp fra teaseren, Ron som blir eldre»

Rupert Grint (R.G): Den største forandringen er at jeg blir oftere gjenkjent. Men fansen er bestandig hyggelige. Det har aldri vært noe problem. Det å ha en ganske stor familie har hjulpet mye. Spesialt det å ha yngre søstre.
V.N: Er det av og til overveldende?
R.G: Ja, det kan bli overveldende. Spesielt rundt denne tiden, dette er en merkelig tid for meg, når det er premierer. Det kan bli litt slitsomt. Men det er moro.

«Montasje fra film 1»

[voice-over] Det var for fire år siden JK Rowlings romanskikkelse Harry Potter dukket opp på kinolerrettet for første gang. Da bodde Harry i et kott under trappa hos sin slemme onkel og tante. Men en dag tar hans liv en magisk vending. Han får vite at hans foreldre ble drept av den onde fyrst Voldemort. Harry overlevde på mystisk vis og klarte å slå Voldemort tilbake. Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom er et utrolig sted fylt av magi, og her blir Ronny og Hermine hans beste venner.

«Montasje fra film 3»

I løpet av sine år på skolen har harry blitt utsatt for mye. Skumle monstre, onde trollmenn og farlige prøvelser får Harry opp i stadig større vanskeligheter. Og den onde Voldemort gir ikke oopp i sine forsøk på å ta knekken på den unge trollmannseleven.

«Klipp fra GoF – Trioen i biblioteket før prøve 2»

Ildbegeret er fjerde filmen om Harry og hans venner.

Mike Newell (M.N): For meg har den en strammere historie enn i de andre. Og jeg mener den er slik i boken, og jeg har forsøkt å gjrøe det slik i filmen også. Det er en thriller. I denne filmen er det Voldemort som driver hele historien fremover. Han trenger tre dråper av guttens blod for å gjenvinne full styrke. Jeg syns det er større klarhet i denne filmen.

«Klipp fra GoF – Danseundervisning med McGonagall»

Siden sist har de blitt eldre og tenåringer, og med det følger usikkerhet, forelskelse og misunnelse. Selv om han er for ung, blir Harry overraskende nok trukket ut til å være med på den tradisjonelle og farlige tretrollmannsturneringen. Ikke alle takler dette like bra.

«Klipp fra GoF – Harrys navn ut av ildbegeret»

Dette får følge for Harrys vennskap med Ronny.

« Klipp fra GoF – Harry og ROn diskuterer på soveværelset»

Samtidig tyder ting på at den onde og mektige fyrst Voldemort lurer i bakgrunnen.

«Klipp fra GoF – Draco og Harry i ilder-scenen»

« Klipp fra GoF – Hagrid viser Harry dragene»

V.N: Denne filmen er mye mørkere enn de foregående. Var det annerledes å spille i denne filmen sammenliknet med de andre?
D.R: Ja, jeg tror er forskjellig fra gang til gang. Denne filmen var en større utfordring for meg. Innspillingen var hardere, både fysisk og følelsesmessig. Jeg mener psykisk, beklager. Men jeg likte å gjøre de vanskelige tingene. Det var moro.

V.N: Hva skiller denne fjerde filmen fra de andre?
R.G: Vi blir jo mer voksne nå og det er tenåringsårene på Hogwarts. Ron er mye mer humørsyk og han og Harry krangler allerede tidlig i filmen.

«Klipp fra GoF – Hermine er ingen ugle»

«Klipp fra GoF – Durmstrang og Beauxbatons ankommer»

Galtvort får denne høsten besøk av elever fra andre skoler. De nye ansiktene har en sentral rolle i den fjerde filmen.

Fra Leicester Square:
Clemence Poecy (C.P): Jeg spiller Fleur Delacour, hun er den franske heksen som deltar i tretrollmannsturneringen. Hun kan bli ansett som en slags frøken perfekt.
VN: Var det nervepirrende?
CP: Ja, jeg hadde mine kvaler i begynnelsen. Men det blir jo en jobb, og man gjør sitt beste.

Robert Pattinson (R.P): Cedric er en veldig sympatisk fyr. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Han er blond. Han er en kjernekar som viser omsorg for alle.
VN: Har han noe til felles med deg?
RP: Nei. Hahaha. Joda. han har vel det. Visse ting. Jeg er stort sett grei mot folk. Jeg går ikke inn for å være ekkel mot folk.

Bulgarske Stanislav Ianevski spiller filmens kjekkas Viktor, som Hermine og de andre jentene på skolen faller for.

V.N: Er du den muskuløse kjekkasen?
Stanislav Ianevski (S.I): Hmm, jeg vet ikke om han er en kjekkas., Det er en stor ære å få spille Viktor Krum.
V.N: Hvordan var det å jobbe med Emma?
S.I: Helt utrolig. Hun var den første skuespilleren jeg møtte på settet, så helt fantastisk.

Magistudentene har begynt å forelske seg, men tenåringsromanser er som kjent ikke problemfrie.

«Klipp fra GoF – Harry og Hermine på broen»

Heller ikke Harrys kjærlighetsliv er enkelt.

«Klipp fra GoF – Harry og Cho møtes hos uglene»

Katie Leung (K.L): Harry er veldig forelsket i Cho, og manner seg opp til å be henne med på juleballet i denne filmen. Hun må takke nei til ham, for hun har allerede en kjæreste og har sagt ja til å gå med ham. Det er synd, for jeg tror hun virkelig liker Harry også.
V.N: Hvilke reaksjoner fikk du fra Harry Potter-fansen etter at du fikk rollen?
K.L: Jeg vet ikke. Forhåpentligvis var jeg den Cho de så for seg. Men det har vært veldig positivt. Alle sier at jeg er så heldig og jeg føler meg veldig heldig, for harry Potter er den mest kjente gutten i verden. Jeg føler meg bare veldig heldig.

I studio:
V.N: Harry begynner å bli interessert i jenter. Har du tid til slikt?
D.R: Ja, jeg tror man alltid har tid til slike ting.
V.N: For du tilbringer jo masse tid på settet?
D.R: Ja, det er sant, jeg er veldig mye på settet, men jeg har ofte fri i helgene.

V.N: Har du tid til gutter?
E.W: Jeg har litt tid ja. Men de fleste av guttene jeg kjenner er bare venner.
V.N: Siden du er så berømt, er det vanskeligere å møte nye mennesker?
E.W: Jeg tror det avhenger av en selv. Jeg er vanlig skoleelev mellom filmene. Jeg liker fortsatt å tro at jeg er ganske normal.

«Klipp fra GoF – Harry og Ron og lappen fra Fred»

Harry Potter-fenomenet er omgitt av rykter. Men det somopptar folk mest om dagen er om skuespilelrne, som er godt ut i tenårene, snart må byttes ut.

R.G: Kanskje. Jeg er 17 år nå, og Ron skal være 14. Men jeg vil helst fortsette hvis jeg kan.

V.N: Tror du at du vil vokse ut av rollen?
D.R: Jeg tror ikke jeg vil bli for gammel til å spille Harry. Jeg mener, mange spiller folk som er yngre enn seg selv. Jeg spiller i en annen film på senhøsten. Jeg håper jeg er i stand til å skille meg vekk fra Harry ved å gjøre andre interessante ting.

Regissør Mike Newell ser helst at alle de tre hovedrolleinnehaverne fortsetter i de tre filmene som gjenstår.

M.N: De er veldig, veldig store stjerner. Det Hollywood vanligvis gjør, er å beregne en skuespillers stjernekvalitet etter besøkstall påkinoene. Etter pengene filmene tjener inn. I dette tilfellet tilsier dette at disse tre kanskje er verdens største filmstjerner i dag. Merkelig,men sant. Men de er på toppen. Det kunne bety at de var ille å ha med å gjøre. Men de er ikke det. De er hyggelige og veldig oppsatt på å gjøre det bra. De vil gjerne bli bedre skuespillere og de legger sin sjel i arbeidet.
R.G: Vi tre, og skuespillerne forøvrig har jobbet sammen i fem år nå. Og man blir veldig nære venner, vi er gode venner privat også.

«Klipp fra GoF – Rita Skeeter og Harry i bøtteskapet»

Harry Potter-stjernene er uten tvil tre av verdens berømte tenåringer.

D.R: Hadde jeg ikke spilt Harry Potter, ville nok ikke folk kommet bort til meg på gata. Men det er helt okei. De er alltid positive, så det har aldri vært et problem. Jeg tror ikke jeg blir behandlet annerledes, spesielt ikke blant folka på skolen. Da jeg først kom tilbake på skolen etter første filmen var det litt sånn «wow, se på han».. og nei, ikke akkurat «wow», men hvertfall «se på han», Men etter rundt to ukers tid roer det seg og folk behandler meg normalt igjen.
V.N: Føler du at du har gått glipp av noe?
D.R: Nei, egentlig ikke. Det eneste jeg føler jeg har gått glipp av, er det å oppleve hierarkiet på skolen, populæritetskrigene som gjerne blir utkjempet på skolene. Det er nok det eneste jeg har gått glipp av, og jeg er glad for å ha gått glipp av det.

V.N: Hvordan reagerer venner og familie på berømmelsen?
E.W: De er til stor støtte. Det er fint å ha venner jeg kjente før filmene kom ut. Ja, de støtter meg. Takket være dem har jeg beholdt bakkekontakten, spesielt familien.

15 år gamle Emma har spilt Hermine de siste fem årene, men har først nylig innsett at hun ligner på rolleskikkelsen.

E.W: Jeg har i løpet av de fire siste filmene nektet for at jeg liker på henne. Men jeg tror jeg endelig har innsett at vi er veldig like. Jeg syns ikke det er så ille nå, hun er en godt forbilde, hun er veldig sympatisk.
V.N: Er du selv opptatt av å være et godt forbilde?
E.W: Jeg er ikke altfor bevisst på det. Det føles rart at noen ser på meg som et rollebilde. Jeg føler ikke at jeg har gjort nok til å gjøre meg fortjent til det. Men det er jo smigrende å bli sett på som et forbilde.

Hovedrollen i Harry Potter-filmene har gjort Daniel rik. Hittil har 16-åringen tjent over 100 mill kr. Han blir listet som den rikeste i Storbritannia, etter prins Harry.

V.N: Hva bruker du pengene på?
D.R: Hovedsakelig på bøker og cd-er. Jeg vet det er et kjedelig svar. Jeg skulle gjerne ha sagt «Jeg har kjøpt et mikrofly!!!», men eller noe, men jeg har faktisk ikke det. Jeg har bare kjøpt bøker og cd-er. Og dvd-er også! for jeg har en ganske omfattende cd-samling nå. Og det er egentlig det.

De har allerede klart at de tre unge skuespillerne begynner innspillingen av den femte HP-filmen i februar. Etter så mange år hvor det meste av året er tilbrakt på filmsett, hvordan ser de for seg livet etter Harry Potter?

E.W: Vanskelig å si. Det er så mange ting jeg liker å gjøre, vil gjøre med livet mitt. Det er vanskelig å si. Jeg vil ikke at filmkarrieren min skal være over etter Harry Potter. Jeg holder øya åpne for noe nytt jeg skal forelske meg i. Men jeg skal fortsette på skolen, og siden ta en universitetsutdannelse.

«Klipp fra GOF – Triwizarddeltakerne ankommer juleballet»

V.N: Har du tenkt på hva du vil gjøre etter Harry Potter?
D.R: Forhåpentligvis vil jeg fortsette som skuespiller og spille i nye filmer. Jeg gjør en film mot slutten av året. Så jeg vil fortsette som skuespiller og forhåpentligvis vil det gå veldig veldig bra.

«Klipp fra GOF – Triwizarddeltakerne ankommer juleballet»

Dorte Skappel: Da er vår tid sammen med Hp og resten av gjengen over for denne gang. Men vi er tilbake på lørdag vi, med nok en sending av God Kveld Norge, så vi sees da.

[Tilbake]

Be Sociable, Share!