He was probably the bravest man I ever knew.

Julaften på forskudd

Fra Aftenposten 12.11.2010, skrevet av Arve Henriksen.

June Solberg (til venstre, iført Slytherinuniformen), lager Norges største Harry Potter-hjemmeside. Her er hun sammen med Hege-Kristin Beck, en annen svoren Potter-fan. FOTO: OLAV URDAHL

Selv om kalenderen bare viser 12. november, er kveldens filmbegivenhet så godt som julaften for Harry Potter-fansen.

- Dette er så absolutt en stor begivenhet, det er det største som er. Jeg synes faktisk den siste boken er den beste av alle, derfor skal det bli ekstra spennende å se filmversjonen. Det er bare så synd at ikke begge filmene kommer samtidig, sier June Solberg.

30-åringen fra Moelv driver fansiden The Daily Prophet, og er en selvskreven gjest, enten det er boklansering eller spesialpremière på en ny Harry Potter-film. I likhet med tidligere Potter-premièrer blir det også i kveld fakkeltog fra Frognerparken med endestasjon Colosseum, et kinoanlegg som for anledningen vil være omgjort til en magisk trollmannsverden. Her vil mange av skikkelsene fra filmene dukke opp. I kveld blir det ekstra spesielt, ettersom to av skuespillerne fra den nyeste filmen, Mark Williams (Arthur Weasley) og Evanna Lynch (Luna Lovegood) også vil dukke opp.

Fødsel nær

- Det blir kjempegøy, Lynch er jo en stor Potter-fan selv, hun en av oss, selv om hun er skuespiller. Det skal derfor bli spennende å se om hun er like nerd i virkeligheten, sier Solberg. Neste fredag er det klart for offentlig première på filmen. Den vil hun se på Hamar, ettersom hun er høygravid og har tre uker igjen til fødsel.

- Derfor vil jeg være nærmest mulig sykehuset i tilfelle noe skulle skje. Men jeg skal ha med meg det som skjer likevel, sier hun. Hun ble hektet på Harry Potter som 22-åring, og skrev blant annet sin bacheloroppgave på bibliotekhøyskolen om Harry Potter.

- Det er veldig trist at det er slutt nå, men sorgprosessen kom allerede da den siste boken kom ut. Det var helt forferdelig. Samtidig var det Potter-interessen som fikk meg hektet på fantasibøker, og jeg begynte derfor på Ringenes Herre. Så heretter blir det å lete etter nye fantasibøker, sier Solberg.

Be Sociable, Share!