Dear me, what's the use of being a disgrace to the name of wizard if they don't even pay you well for it?

Julaften på forskudd

Fra Aftenposten 12.11.2010, skrevet av Arve Henriksen.

June Solberg (til venstre, iført Slytherinuniformen), lager Norges største Harry Potter-hjemmeside. Her er hun sammen med Hege-Kristin Beck, en annen svoren Potter-fan. FOTO: OLAV URDAHL

Selv om kalenderen bare viser 12. november, er kveldens filmbegivenhet så godt som julaften for Harry Potter-fansen.

- Dette er så absolutt en stor begivenhet, det er det største som er. Jeg synes faktisk den siste boken er den beste av alle, derfor skal det bli ekstra spennende å se filmversjonen. Det er bare så synd at ikke begge filmene kommer samtidig, sier June Solberg.

30-åringen fra Moelv driver fansiden The Daily Prophet, og er en selvskreven gjest, enten det er boklansering eller spesialpremière på en ny Harry Potter-film. I likhet med tidligere Potter-premièrer blir det også i kveld fakkeltog fra Frognerparken med endestasjon Colosseum, et kinoanlegg som for anledningen vil være omgjort til en magisk trollmannsverden. Her vil mange av skikkelsene fra filmene dukke opp. I kveld blir det ekstra spesielt, ettersom to av skuespillerne fra den nyeste filmen, Mark Williams (Arthur Weasley) og Evanna Lynch (Luna Lovegood) også vil dukke opp.

Fødsel nær

- Det blir kjempegøy, Lynch er jo en stor Potter-fan selv, hun en av oss, selv om hun er skuespiller. Det skal derfor bli spennende å se om hun er like nerd i virkeligheten, sier Solberg. Neste fredag er det klart for offentlig première på filmen. Den vil hun se på Hamar, ettersom hun er høygravid og har tre uker igjen til fødsel.

- Derfor vil jeg være nærmest mulig sykehuset i tilfelle noe skulle skje. Men jeg skal ha med meg det som skjer likevel, sier hun. Hun ble hektet på Harry Potter som 22-åring, og skrev blant annet sin bacheloroppgave på bibliotekhøyskolen om Harry Potter.

- Det er veldig trist at det er slutt nå, men sorgprosessen kom allerede da den siste boken kom ut. Det var helt forferdelig. Samtidig var det Potter-interessen som fikk meg hektet på fantasibøker, og jeg begynte derfor på Ringenes Herre. Så heretter blir det å lete etter nye fantasibøker, sier Solberg.

Be Sociable, Share!