This is why you're not in the Order - you don't understand - there are things worth dying for!

Romerike er Norges Harry-hovedstad

MsJoplin intervjues i Romerikets Blad 01.08.05 av journalist Kristoffer Gressli

FLATEBY: De lange køene for den sjette Harry Potter-boka var i Oslo, men det er Romerike som er Potter-hovedstaden.

Flateby regnes neppe som en stor internett-metropol, og det gjør nok heller ikke Blaker. Men dette er sentrum for Potter-fans på internett. Enebakkingen Richard Harris (34) står nemlig bak verdens tredje største nettside om Harry Potter, snitchseeker.com, en side som hver måned besøkes av flere hundre tusen fans.

– Jeg hadde lenge hatt lyst til å lage en side for fans. Innenfor Star Wars og Ringenes Herre var det allerede mange bra sider, så da valgte jeg å lage en Harry Potter-side. Her følte jeg at jeg kunne tilføre noe, forteller Harris.

Få gode Potter-sider var også grunnen til at blakerværingen June Solberg (24) lagde sine sider, som nå er Norges største.

– Jeg leste bøkene i 2002 og surfet på nettet etter Harry Potter-sider, men fant ingen gode norske sider, sier Solberg.

Da startet hun først siden Gryffindor vs Slytherin, som er en side for bakgrunnsstoff. Året etter fikk hun fatt på domenet thedailyprophet.org (en trollmannsavis i bøkene), og lagde det, passende nok, til en side for Potter-nyheter.

Beste boka
Da den sjette boka i serien nylig kom, sto June i kø utenfor bokhandelen for å sikre seg boka så tidlig som mulig. Resultatet skuffet ikke.

– Det er den beste boka hittil. Med en gang jeg var ferdig hadde jeg lyst til å begynne på den på nytt, sier Solberg.

– Hva får voksne til bruke timevis på nettsider om barnebøker?

– De som har lest bøkene er nok enig i at det ikke er barnebøker, mener enebakkingen Harris.

Solberg legger til at folk leser forskjellige ting i situasjonene i bøkene.

– Barn og voksne leser bøkene forskjellige. Når Hermione og Ron krangler, leser voksne det som flørting, mens barn ser det som krangling, forklarer Blaker-jenta.

Hun mener bøkene er spennende og lærerike fordi forfatteren J.K. Rowling skriver om aktuelle temaer som mobbing og rasisme.

– Rowling legger også inn små hint til hva som skjer videre. For eksempel en medaljong som ble nevnt i en bisetning i femte bok, kan vise seg å bli en svært viktig del av puslespillet i neste bok, forteller Solberg.

Mye diskusjon
Nettstedene til Harris og Solberg er de naturlige stedene å diskutere den nye boka. Mye stort og spennende skjedde i boka, og det er mange teorier rundt disse hendelsene.

– Den som tror at Snape er ond, må nok lese boka igjen, smiler Harris.

Nettsidene til begge har opplevd mange flere besøkende de siste dagene fordi boka nettopp kom ut. Ifølge Harris skjer det hver gang en ny bok eller film kommer.

– Er det noen fordeler med å drive en av verdens største sider?

– Jeg har jo fått tilbud om billetter til verdenspremieren i London på den fjerde filmen, men jeg gir de til en av medarbeiderne mine som bor i England. Ellers er det mest for moro skyld, avslutter Harris.

Artikkelen er skannet inn her.

[Tilbake]

Be Sociable, Share!