If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.

Førpremieren på Order of the Phoenix : showet

Jeg og Lunacia (og Caten, en tidligere ansatt her) hadde store planer om å være med på kostymeparaden, så vi møtte opp inne på Colosseum allerede kl 15:30. Der møtte vi flere fans, fikk informasjon om hva som skulle skje utover dagen og fikk høre litt sladder og annet snacks. Lise Berit, en annen av våre medarbeidere, skulle leke journalist denne dagen, og ankom kinoen litt senere).

Folket som inviterte til kostymeparade hadde jobbet i et døgn med å få opp Order of the Phoenix-pynten, både utenfor og innvendig (de som ikke har vært der ennå, må skynde seg, for det er ting utlånt fra kostymeavdelingen til NRK som ikke vil være der på midnattspremieren, 1, 2, 3), og de ble SÅ glade da Warner Bros Europa (som var til stede) skrøt av dem. De hadde gjort en utrolig bra jobb, fikk de høre. Og det hadde de jo.

Vi fikk beskjed om at det kun var de åtte Death Eaterne (dødseterne) som gikk forrest i paraden som fikk lov til å være innenfor gjerdet foran Colosseum, og ikke resten av oss. Grunnen er at dersom vi er i kostyme og «jobber» for Colosseum, kan de bli saksøkt for brudd på copyright-reglene. Så vi fikk beskjed om at vi etter paraden måtte stille oss blant publikum.

Vi gikk litt ut og inn av kinoen mens vi ventet på å gjøre jobben. Utenfor var det mange fans som hadde satt seg nærme gitteret, så de skulle få en bra plassering når stjernene kom. Vi snakket litt med dem og knipset litt bilder.

Like etter 16:30 gikk vi, omtrent 15 stykker, til Frognerparken, hvor vi ble stående og vente med utente fakler, til klokken ble mange nok. Etterhvert kom det flere og flere fans til, veldig mange i kjempefine kostymer. Kameraer blinket og TV2 stakk mikrofoner opp i ansiktet til flere. Heldigvis gikk tiden fort (vi lekte litt sverdkamp med faklene for å få tiden til å gå), og vi kunne klokken 17:10 fyre opp faklene våre og starte paraden opp mot Colosseum.

Vi gikk to og to oppover og med fakkel i hånda ble det svært varmt. Ettehvert som fakkelen brente, falt det av store flak med aske. Turen opp tok vel rundt fem minutter og så var vi fremme til mer blinkende lys og hyling fra fremmøtte fans. Vi plasserte oss med jevne mellomrom rundt gitteret. Og ventet og ventet. Og ventet. Rundt 10 minutter for sent ankom Katie Leung og like etterpå kom Matthew Lewis. De var begge veldig hyggelige, spesielt Katie fikk jeg et godt inntrykk av. Hun snakket mye med fansen, signerte ting og ga hvertfall to fans klem. Matthew kom litt senere, så han rakk ikke å signere mer enn et par ark før de fikk dårlig tid og måtte komme seg inn.

Og det måtte vi også! Så vi gikk også opp løperen, sammen med diverse forskjellige «personligheter», og inn i salen bar det. Etter at vi hadde funnet plassene våre, med hver sin goodybag (vi fikk plakat, nøkkelring, «tatovering», vann og godteri), kom det en mann frem som skulle heise opp stemningen litt. Han ville trene litt trylleformularer med oss. Og plutselig dukket Katie og Matt opp foran lerretet. Mannen snakket litt med Katie og Matt om hvordan det var å vokse opp med filmene, om hvordan denne nye filmen er og så videre, før de fikk blomster, og masse applaus fra publikum. Og så startet endelig filmen.

MsJoplins syn på dagen, før filmen: Dette var en strålende dag (ikke værmessig sett, riktignok) og utrolig morsomt å gjøre noe slikt sammen med masse fans. Det som var litt negativt (og som alltid er negativt i slike settinger) er alle som er invitert, som ikke har noen interesse i det hele tatt for Harry Potter. I nærheten av der jeg stod var det blant annet to smågutter med billetter, som ikke visste hvilken film det dreide seg om, hvem Katie Leung var og hvem hun spilte i filmene, og i det hele tatt. Sandrew Metronome kan til neste gang sørge for at en større andel folk som vinner konkurranser og slikt får billetter, og heller stramme litt inn på hvem de inviterer av kjendiser (med mindre de faktisk vet hvem Harry Potter er da). Men alt i alt en utrolig bra dag, og en stor takk til Kjell A. Ramfjord & co for innsatsen!

(MsJoplins syn på dagen, etter filmen: Jippi!!!)

Bilder fra begivenheten her.

Galtvort.net fikk snakket med både Katie og Matt på løperen (og fikk tatt opp inne i salen) og har masse bilder og video(er) oppe snarest. (Vi sier ifra!)

[Tilbake]

Be Sociable, Share!