Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!

MsJoplin på GoF-premiere i Leicester Square, London

«Endelig» er jeg tilbake etter 5 fantastiske dager i London. I tillegg til mye shopping og besøk på mange turistattraksjoner, var selve høydepunktet fra turen det å se stjernene ankomme Leicester Square på søndag.

Jeg er sikker på at dere allerede har lest dusinvis av rapporter fra TLC, HPANA og liknende, og jeg kan vel egentlig si meg enig med dem, og jeg oppsummerer det hele med ett ord: FOLKSOMT.

HP-fans hadde ligget i kø siden kl 21:30 kvelden før for å få en god plass, så da jeg ankom stedet like før stjernene var det temmelig trangt om plassen. Langt unna Leicester Square kunne man høre hylene fra fansen når noen nye stjerner ankom. Det duskregnet og flere storskjermer viste hver minste detalj av seansen.

Av dekorasjoner kunne jeg skimte TriWizard-cupen, en ildsprutende Hungarian Horntail og bannerne til skolene som hang rundt hele plassen. Langs den andre kinoen på plassen var det bygget et Hogwarts og omegn i papp. På alle kanter så jeg fans som klamret seg til skjerf i forskjellige husfarger og vi var alle veldig enige om at dette var stedet å være den kvelden.

Som sagt var det mange folk, og jeg så svært lite. Derfor bestemte jeg meg for å heller se på storskjermene fremfor å myse etter centimeterstore stjerner. Og det var verdt det, å høre Dan fortelle ivrig om sine danseferdigheter (eller mangel på sådanne), Clemence som snakket flytende oxford-engelsk, Stanislav som også i virkeligheten snakket gebrokkent, og Tom som la ut om hvor heldig han var som nå får lov til å bruke parykk. Kate Beckingsale, Madonna, Jarvis Cocker.

Så hyler en enslig fan ut, «DAAAAAAAAAAAN!!». Flere stemmer i. Mysende kunne jeg konstantere at de hadde rett; Dan sto faktisk og skrev autografer rett på andre siden av plassen. Og .. er det ikke Tom som står der nå? Og er det ikke Emma som går ned trappen der borte?

Nei, det er virkelig ingenting som er som å oppleve en verdenspremiere i egen person. Selv om jeg ikke så stort, var det tusen ganger bedre enn å se det hele på nettet hjemmefra. Stemningen var til å ta og føle på.

[Tilbake]

Be Sociable, Share!