Remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave, because he strayed across the path of Lord Voldemort.

Silje på GoF-premiere i Leicester Square, London

Jeg (Silje) og venninna mi tok turen til London for å være med på en verdenspremiere, nærmere bestemt Harry Potter and the Goblet of Fire.

Vi kom til Leicester rundt 07.30 på morgenen. Noen hundre fans var allerede på plass rundt parken og kinoen hvor alt skulle skje. Vi stilte oss så langt frem mot inngangen vi kunne, bare 2 meter fra «gjerdet», som enda ikke var oppe. Hele dagen skjedde det noe, store Harry Potter-plakater som skulle opp, gjerdet for å holde fans unna eller kinosjefer kon for å høre om fansen hadde det bra. Selvfølgelig var dette den eneste dagen på weeked-turen vår da det regnet. Timene slepte seg forbi, men stemningen var svært bra! Endelig fikk man se/møte andre Potterfans og selv om man ikke kjente folka engang, følte vi jo at vi hadde noe felles. I løpet av de 12 timene jeg stod der så jeg folk fra veldig mange land, og det var ikke så ille å stå i premiere kø som jeg hadde trodd..

Folk kom og begynte å snike når det led ut på ettermiddagen, så man måtte kjempe for å i det hele tatt ha sjangs for å se stjernene. Regnet fosset ned, paraplyer gikk opp og ned, og «umbrella» og «sorry» var dagens mest hørte ord. Da klokken led mot 16:00 kom det pressefolk, de begynte å lage reportasjer, ta bilder og filme. Noen kom skrikende gjennom folkemassen higende etter luft og politiet var på plass. Stemningen var likevel «til å ta og føle på» og etterhvert begynte stjernene å ankomme. Først kom en hel gjeng som ingen visste hvem var, familie av stjernene, kameramenn og lignede. Folk hylte bare de så broren til Rupert Grint (Ron) og kameraene blinket hele tida.

Endelig kom stjernene, hylene hørtes på andre siden av byen, av de 7000 fans på Leicester. Intervjuer over høyttaleranlegget, brølende drager og klipp fra filmen runget gjennom mengden, og du kunne føle «Potter-spiriten». Jeg kom ikke så veldig langt frem, men venninna mi var så heldig å bli løftet opp av en engleaktig mann som plutselig dukket opp. Hylene toppet seg da Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe kom i tur og orden nedover løperen. Aldri har jeg stått så mye på tærne mine eller hylt så mye, og ikke nok med at jeg fikk se alle Potter-stjernene, Madonna kom jo også.

Altså: Den beste weekenden i hele mitt liv og det er klart vi tar turen til neste premiere også! En opplevelse for livet, verdt ventetiden!

Silje 15 – «Harry Potter fan fra Trøndelag» :)

[Tilbake]

Be Sociable, Share!