This is why you're not in the Order - you don't understand - there are things worth dying for!

Harry Potter

JKs kjæreste flyttet til Manchester og ville at hun også skulle bosette seg der. På en togtur tilbake til London fra Manchester, da hun hadde tilbrakt en helg der på utkikk etter leilighet, dukket det opp en liten gutt i hodet hennes. Harry Potter.

JK hadde aldri følt en så voldsom spenning og begeistring. Hun visste med en gang at dette kom til å bli kjempemorsomt å skrive om. Hun visste ikke at hun ville komme til å skrive en barnebok, det eneste hun hadde i hodet var denne gutten, Harry. På togturen dukket også Ron, Nearly Headless Nick, Hagrid og Peeves opp. Uheldigvis hadde JK for første gang reist noe sted uten en penn og notisblokk. Dermed måtte hun virkelig konsentrere seg om ideen for at den ikke skulle forsvinne ut av hodet hennes igjen. Dette viste seg å være en god idé og en masse detaljer veltet innover henne.

Det første JK konsentrerte seg om, var Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Det var et sted hvor det hersket stor orden, men fantes enorme farer, med barn som hadde evner som overgikk lærerne. Stedet måtte nødvendigvis ligge på et avsidesliggende sted, og ganske snart bestemte JK seg for at det måtte bli Skottland.

Endelig hjemme igjen, begynte JK å skrive ned alle detaljene i en liten, billig notisbok. Hun skrev lister over alle fagene på skolen, 7 i alt. Først fant hun på figurene og deretter måtte hun finne navn som passet til disse. Det store spørsmålet JK måtte finne svaret på, var hvorfor Harry var der han var og hvorfor foreldrene hans var døde. Dette føltes nesten som et forskningsarbeid. Da togturen var over, visste hun at det kom til å bli 7 bøker i alt.

Det tok JK i alt 5 år å planlegge serien, å bestemme handlingen for hver av de 7 bøkene. Hun vet hva og hvem som kommer når, og hun synes det føles som å møte gamle venner. En av yndlingsfigurene hennes er Remus Lupin. Han er en skadet person, både bokstavelig og billedlig. JK mener det er viktig at barn lærer at voksne også kan ha problemer, og det at Lupin er varulv, er egentlig et bilde på folks reaksjoner på sykdommer og uførhet.

JK har nesten alltid fullstendige livshistorier til figurene sine. Dessverre kan hun ikke putte alle disse detaljene inn i bøkene sine (da ville hver bok ha blitt på størrelse med et leksikon), men hun må også passe på å fortelle leserene sine nok om personene, slik at de ikke føler seg forvirret.

Sirius Black er et godt eksempel på dette. JK har laget en hel barndom til ham, og denne blir i store trekk avslørt i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Leserne trenger ikke nødvendigvis å vite hele historien til alle karakterene, men JK selv må vite det siden det er hun som beveger karakterene rundt i bøkene.

Spillet Quidditch ble oppfunnet på en morsom måte. JK hadde en kjempekrangel med kjæresten hun bodde sammen med i Manchester, styrtet ut av huset, gikk på puben, og fant opp Quidditch.

[Karrieren] [Portugal]

Be Sociable, Share!