Harry... You wonderful boy. You brave, brave man.

Karrieren

Etter skolen begynte JK å studere språk ved Exeter universitet. Ett av disse årene ble tilbrakt i Paris, hvor hun underviste i engelsk. Å begynne på universitetet ble litt av et sjokk for JK, da ikke alle studentene var like radikale som henne selv, men straks hun fant noen likesinnete venner begynte hun å trives. JK begynte å studere språk fordi foreldrene mente hun ville ha lettere for å få seg jobb senere, og i ettertid har hun angret litt på dette valget.

Etter universitetet gjorde JK enda et merkelig valg, hun dro til London for å ta et tospråklig sekretærkurs. Hun mener fortsatt i dag at hun overhodet ikke passer som sekretær. En god ting kom ut av dette kurset, derimot, og det er at hun lærte å skrive på maskin. Dette har selvsagt vært nyttig i forbindelse med skriving av bøker.

Etter kurset fikk JK seg en jobb som vitenskapelig assistent i Amnesty International, hvor hun jobbet med menneskerettigheter i den fransktalende delen av Afrika. På arbeidsplassen var det representanter for over 100 nasjonaliteter og det var et givende og interessant sted å arbeide.

I lunsjpausene, og ellers også, dro JK alltid til en kafé eller pub for å skrive. På denne tiden delte hun leilighet med andre, og følte ofte for å komme seg vekk fra den. JK mente de lokale kafeene var ideelle steder å skrive i, spesielt for henne som ikke ønsket at noen skulle vite hva hun drev med. Det var slik JK ble så glad i å skrive på kafeer.

[Bokfrelst barndom] [Harry Potter]

Be Sociable, Share!