The Dark Lord will rise again with his servant's aid, greater and more terrible than ever he was.

Et nytt liv

Det var ingen lett avgjørelse for JK å bli forfatter på heltid. Hun hadde datteren Jessica å tenke på, og dessuten visste ingen om dette bare ville være et blaff. JK tenkte at hun trolig ville ha råd til å skrive på heltid i hvertfall 2 år fremover, selv om hun da ville sette lærerkarrieren sin på spill.

Da JK fikk Smarties-prisen, begynte salget av boka å øke, og JK fikk sin første royalty-sjekk. Hun hadde ikke regnet med å få noen inntekter for bok nummer en, så JK var veldig stolt. En helt god start var det likevel ikke, JK merket at hun slet med å gjøre ferdig bok nummer 2. Hun var redd for å ikke leve opp til lesernes forventninger. Bok 2 er historisk den vanskeligste boken for en forfatter å skrive. JK klarer å levere boken innen avtalt tid, men tar manuskriptet tilbake for en 6-uker lang finpuss.

Harry Potter and the Chamber of Secrets gikk nesten rett til topps på bestselgerlistene, noe JK syntes var helt utrolig. Alt skjedde veldig fort, men det eneste som betydde noe for JK, var at hun hadde skrevet en bok hun var stolt av. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban var en enda større overraskelse for JK, for nå hadde barn begynt å stå i kø utenfor bokhandlene for å kjøpe boken hennes. JK synes likevel det kan bli litt for mye av det gode. Hun hadde ikke regnet med all fanposten og det å se bilder av seg selv i avisene. Når ting stormer som verst, roer hun seg selv ned med å tenke på at barn OG voksne leser bøkene hennes hele tiden, og at de liker dem.

Berømmelsen har sin pris, også for JK. Hun er overlykkelig over at hun nå har penger til å kunne skrive på heltid, men hun ville gladelig ha gitt bort noen av pengene i bytte mot tid og ro til å skrive. Særlig i forbindelse med Harry Potter and the Goblet of Fire, var presset enormt. Det har vært press til å reklamere for bøkene, press fra leserne, og press fra JK selv. Hun har opplevd mørke uker hvor hun lurer på om det er verdt det.

I dag er JK lykkelig forelsket og gift med den skotske legen Neil Murray. I 2003 fikk de en sønn, David. Både Jessica, David og Neil har fått den 5. boka tilegnet seg. De er personene som gjør JKs liv magisk. Drømmen om å kunne skrive på heltid er oppfylt. JKs liv er blitt perfekt.

«Jeg er lettere lamslått over å kunne leve det livet jeg alltid har drømt om. Minst en gang i uken går det et deilig grøss nedover ryggen på meg.»

[Strevet med utgivelse] [Tilbake til forsiden]

Be Sociable, Share!