Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!

Oppveksten

Joanne Kathleen Rowling ble født 31. juli 1965 i Chipping Sodbury nær Bristol. Navnet på hjemstedet er det som har gitt JK en forkjærlighet for merkelige stedsnavn. Familien bodde nær Bristol i 9 år, og flyttet deretter til Tutshill, en liten landsby nær Chepstow i Sør-Wales. Et fjell med et slott på toppen rager over denne byen, og dette kan ha gitt JK en idé om hvordan Hogwarts ser ut.

JK er den eldste av to jenter, lillesøsteren ble født da JK var to år. I barndommen elsket hun at moren og faren leste for henne. Moren kom fra en lærerfamilie og hun leste enormt mye. Faren tok etter henne. Begge bestefedrene til JK var store personligheter. Ernie eide et supermarked og lot JK og søsteren få leke butikk etter stengetid. Stanley var litt av en drømmer, og hadde vanskeligheter med å skille mellom fantasi og virkelighet. JK har fått mellomnavnet sitt, Kathleen, oppkalt etter den ene bestemoren sin, som hun forgudet. Den andre bestemoren var besatt av hunder, og kan minne om Aunt Marge.

JK har hatt mange forskjellige kjæledyr i oppveksten, hundene Thumper og Misty, to marsvin og tropefisker. Tropefiskene var en stor hobby, og JK elsker fremdeles slike fisker.

Grunnen til at JK og familien flyttet ut på landet, var fordi det var foreldrenes drøm. De hadde begge vokst opp i byen, og møtte hverandre på et tog på vei til Skottland fra Kings Cross Station i London. Begge skulle til en militærstasjon i Arbroath, nord for Dundee, og det var kjærlighet ved første blikk. De giftet seg da de var 19 år gamle og fikk JK da de var 20. Begge drømte om å bo i et lite hus på landet.

Familien bodde i et lite hus ved siden av kirken. Huset hadde opprinnelig vært skolebygningen i landsbyen. JK elsker fremdeles kirkegårder, siden de er en fantastisk navnekilde. Det var en stor elv likeved og JK elsket å gå på oppdagelsesferd mellom rullestenene.

[Tilbake] [Skoletiden]

Be Sociable, Share!