In the end, it mattered not that you could not close your mind. It was your heart that saved you.

Portugal

I Manchester arbeidet JK for handelskammeret der, men hun mistet jobben omtrent med en gang. Deretter begynte hun å jobbe ved universitetet der, men mistrivdes veldig. På denne tiden døde også moren hennes, og like etter har de innbrudd i huset sitt, og alle minnene og arvegodset etter moren ble stjålet. JK vil etter dette vekk fra Manchester. Hun fantaserer om å undervise i utlandet, ta med seg manuskriptet og sole seg samtidig. Dermed havner JK i Oporto i Portugal, hvor hun underviser elever fra 8 til 62 år. Flesteparten er tenåringer, men hun underviser også forretningsfolk og husmødre.

Etter seks måneder i Portugal møter JK mannen hun skal komme til å gifte seg med, en journalist. De gifter seg og får datteren Jessica like før JKs 28-årsdag. Dette er det største øyeblikket i JKs liv. På denne tiden er JK ferdig med de 3 første kapitlene av Harry Potter and the Philosopher’s Stone, resten er bare en kladd.

Ganske snart blir det klart for JK at ekteskapet hennes ikke vil fungere, så hun og Jessica flytter tilbake til Storbritannia. Hun dro til Edinburgh for å være hos søsteren sin i juleferien og føler at hun har det veldig godt der. Hun vil at Jessica skal vokse opp i Edinburgh og ikke i London, hun flytter dit, får seg gode venner og livet føles veldig godt.

JK bestemmer seg for å vende tilbake til å undervise, men trenger kompetanse i form av et ett-årig pedagogisk seminar. Samtidig visste hun at om hun ikke fikk ferdig den første boka nå, ville det aldri bli noe av. En umenneskelig kraftanstrengelse måtte til.

Hver dag legger hun Jessica i sportsvognen og går tur med henne i parken til hun blir trøtt. Når hun sovner, drar JK til en kafé for å skrive. Heldigvis hadde svogeren hennes akkurat åpnet egen kafé, Nicolson’s, og betjeningen lar henne sitte på kafeen så lenge hun ville. Den første boken blir skrevet ferdig på denne kafeen.

[Harry Potter] [Strevet med utgivelse]

Be Sociable, Share!