Where your treasure is, there will your heart be also.

Skoletiden

Den første skolen til JK lå i utkanten av Bristol. Denne var en åpen skole, og JK elsket å være der. Hennes andre skole lå i Tutshill, og denne stod i kontrast til den første. Den var som tatt ut fra en historie av Charles Dickens, elevene ble plassert i klasserommet etter hvor flinke læreren syntes de var. JK ble ikke godt likt av læreren sin, og havnet etter noen minutter på «dummerekka». Denne læreren har senere bidratt til å forme karakteren Severus Snape.

JK likte seg bedre i Secondary School, noe engelske barn begynner i når de er 11 år. Hun ble veldig glad i engelsklæreren sin, frøken Shepherd. Hun var streng og kunne ha en skarp tone, men hun var veldig samvittighetsfull og fikk stor respekt av JK. Shepherd var feminist og flink, opptatt av struktur og tillot ikke slurv. Hun var den eneste læreren JK har betrodd seg til, og de har fremdeles kontakt i dag.

Det siste året i Secondary School, ble JK kjent med Sean Harris. Han ble hennes beste venn. Han eide en turkis Ford Anglia, noe som betydde frihet for JK. Når man bor i en landsby på landet er det veldig viktig å ha bil. Ron Weasley ligner en god del på Sean.

JK hatet praktiske fag som metallsløyd og tresløyd, og var elendig i alle typer sport, selv om hun likte gym litt. Det verste hun visste var hockey, mens hun likte svømming og dans. JK kunne ikke fordra skoleuniformen de måtte bruke. Den var brun og gul, to farger hun av prinsipp ikke bruker lenger.

[Oppveksten] [Bokfrelst barndom]

Be Sociable, Share!