God Rest Ye, Merry Hippogriffs.

Skrivekonkurranse 2006 – Hederlig omtale: Rosi Z

Fullmåne – Skrevet av Rosi Z

Utslitt etter dagens mange eventyr hadde Jakob Potter sovnet med en gang han la seg, men til sin store overraskelse våknet han like plutselig midt på natta. Han satte seg opp i himmelsenga for å se hva som hadde forstyrret drømmen hans – som nok en gang hadde handlet om en viss rødhåret heks – og fikk øye på en pjuskete perleugle med en liten pakke rundt foten i silhuett mot fullmånen utenfor vinduet.

Siden den eneste lyden han hørte fra de andre guttene i sovesalen var litt snorking fra Petter, tumlet han motvillig ut av senga. Den ukjente ugla hakket nå febrilsk på vinduskarmen som om den ville lage hull i den for å slippe inn. ”Jada masa”, mumlet han mens han åpnet vinduet. Ugla tutet til takk, tok seg en rask tur rundt lysekronen og fløy deretter bort til Remus’ seng – det var bare det at Remus ikke var der. Forvirret så Jakob seg omkring i sovesalen. Remus var borte.

”Sirius! Sirius! Du må våkne!” Jakob røsket i kameraten som snudde seg vekk og tydeligvis ikke hadde lyst til å stå opp på flere timer ennå. Da kom – av en eller annen grunn – ugla bort til ham og nappet Sirius i øret. Eller egentlig beit den vel. Temmelig hardt må det også ha vært, for Sirius våknet med et skrik. «Ah-AAAU! Hva i Grindelwald var vitsen med det?»

”Remus er…” begynte Jakob, men i samme sekund fikk Sirius øye på ugla og utbrøt fornøyd «Fjotten! Endelig!» Da han oppdaget Jakobs undrende blikk, la han forklarende til: «Det er ugla til bruttern. Regulus, altså. Jeg har da fortalt deg om han? Uansett, jeg skrev og ba ham sende meg et par ting jeg glemte å ta med meg. Men … pakken burde ha kommet fram for flere dager siden, da. Og vanvittig sært at den kom nå, midt på natta!» Han skulte mistenksomt på perleugla, som prøvde å gjemme seg under senga. Deretter så han på pakken, som var skitten og fillete.

«Den ugla der er det minst pålitelige kreket som eksisterer. Det er vel derfor broren min er så glad i ham, de ligner sånn.» Han så på Jakob og gliste. «Jammen tror jeg ikke Fjotten har vært på jakt med pakken min på slep!» Begge skottet bort på ugla som så temmelig skyldbevisst ut mens den pirket i lakenet til Sirius. ”Særlig intelligent kan den heller ikke være, for den forsøkte først å levere pakken til Remus”, la Jakob til før han plutselig kom på hva det var han egentlig skulle si. ”Men Sirius … Remus var ikke der!”

«Høh?» sa Sirius før han innså at det neppe var det mest intelligente han kunne ha sagt. «Ehm … han er sikkert på do, eller noe?»
”Man bruker da ikke så lang tid på do?”
”Har du noen bedre idéer, kanskje?”
”Tja”, nølte Jakob, og kastet en pute på kameraten. ”Kanskje han ble skikkelig sulten, og gikk ned på kjøkkenet for å spise litt.”
”Tror du ikke heller at han er på biblioteket og gjør lekser? Høres mer ut som Remus, gjør det ikke?”
”Tosk, biblioteket er ikke åpent midt på natta.”
Her fikk Jakob puten i retur. ”Skolelyset har vel fått seg egen nøkkel da, dummen!” Begge lo, men latteren døde fort – Remus var jo egentlig innmari grei.
”Her er han i hvert fall ikke”, sa Jakob etter en stund. ”Skal vi sjekke oppholdsrommet?”

Men oppholdsrommet var helt tomt, og siden pakken fra Regulus blant annet hadde inneholdt en stor pakke trollmannsmarshmellows slo de seg etter hvert ned i lenestolene foran peisen. Der satt de og grillet marshmellows – og spiste de som ikke fløy sin vei – mens de diskuterte om de skulle gå og lete etter Remus eller ikke.

Etter den noe uheldige hendelsen med det eksploderende gresskaret på Allehelgensaften hadde ingen av dem særlig lyst til å bli sett av en lærer midt på natten, og det avgjorde vel egentlig saken. Til jul skal jeg sannelig ønske meg en usynlighetskappe, tenkte Jakob mens han mumlet et utydelig ”m-hm” som svar på Sirius forslag om at Remus sikkert hadde sovnet på do – det var jo tross alt den beste forklaringen noen av dem hadde klart å komme på. Og så sa ingen noe mer før de våknet igjen neste morgen.

[Tilbake]

Be Sociable, Share!